Δευτέρα, Νοέμβριος 19, 2018

«ΚΑΙ ΠΑΛΙ Γαμβρίλης – Φιλιππίδης»

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝ/ΧΩΝ
ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ

ΤΗΛ.: 6976 400698

Αθήνα 7/5/2015

 

 «ΚΑΙ ΠΑΛΙ Γαμβρίλης – Φιλιππίδης»

 

Την πονάει την Πανεπιστημονική που ο Φιλιππίδης είναι ξανά για τρίτη τριετία εκπρόσωπος των συν/χων στην Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ. Τους τσούζει το γεγονός ότι άνθρωποι καταξιωμένοι σαν τον Αθαν. Φιλιππίδη, διοίκησαν εδώ και τρεις (3) τριετίες την ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Με αφορμή την δημιουργία του Ιστολογίου της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και την δυνατότητα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, αναγράφουν συνεχώς αναλήθειες, διότι έτσι τους διατάζει ο Περισσός και το μανιφέστο του Κ.Κ.Ε.

Είναι γεγονός ότι μόλις τον Νοέμβριο του 2013, πήραν τρεις (3) έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, αλλά δυστυχώς είναι μόνο αντιπολίτευση στις συνεδριάσεις μας εδώ και ένα (1) ολόκληρο χρόνο, δεν έχουν προτάσεις και δεν ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα των συν/χων, σύμφωνα με τον σκοπό στο άρθρο 2 του Καταστατικού, και θα μπορούσαμε μάλιστα να επιβάλλουμε και πειθαρχικές ποινές σύμφωνα με το άρθρο 7 του Καταστατικού, ως και την διαγραφή των κατά το άρθρο 8, διότι προβαίνουν σε πράξεις που αντιβαίνουν εις τον σκοπό και τα συμφέροντα της Ενώσεως.

Είναι γεγονός ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως είναι εννεαμελές. Την τριετία 2006 – 2009 ανέλαβα εγώ ως Πρόεδρος, επτά (7) μέλη ακόμη και ένα μέλος της Πανεπιστημονικής ο συνάδελφος Κων/νος Ρέττος με μία έδρα. Την τριετία 2009-2012, πάλι η Πανεπιστημονική είχε μία έδρα. Όμως τον Νοέμβριο του 2013 που έγιναν πάλι εκλογές η Πανεπιστημονική πήρε τρεις (3) έδρες και τούτο διότι δεν έλαβε γνώση η πλειοψηφία των συν/χων την ημερομηνία των εκλογών και γι’ αυτό χάσαμε δύο (2) έδρες και τούτο διότι η Πανεπιστημονική πόρτα – πόρτα γύρισε τις συνοικίες της Αθήνας και μάζεψε 144 συν/χους, ακόμα και ηλικιωμένους 90 ετών είδαμε στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ». Βέβαια έλαβαν συγχαρητήρια από τον Περισσό, αλλά από απόψεως συμβολής για την προάσπιση των συμφερόντων των συν/χων μας είναι ένα μεγάλο μηδενικό, όπως προκύπτει από τα μηνιαία Δ.Σ. της ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Απαντούμε στο αναρτηθέν κείμενό της, ότι ο Υπουργός έλαβε τις πληροφορίες του για εμένα και επομένως είναι στη διακριτική εξουσία του να με διορίσει εκπρόσωπο των συν/χων. Το καταστατικό της Πανεπιστημονικής είναι γνωστό, δηλαδή να παλεύει στα Συνδικαλιστικά Σωματεία, χωρίς βέβαια και πρόταση, προκειμένου να μην μειωθεί το ποσοστό του 5,6% του Κοινοβουλίου. Ο Μαρξισμός στο μεγαλείο του. Κανονικά στις εκλογές της Γ.Σ. της ΕΣΤΑΜΕΔΕ θα έπρεπε να παίρνει το 5,6% των εδρών της.

Όσον αφορά το μένος της Πανεπιστημονικής στην θέση του Προέδρου της Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ και εδώ είναι αγράμματοι και αμόρφωτοι, διότι το Τ.Ε.Ε. επέδειξε τον Ι. Γαμβρίλη για Πρόεδρο και επομένως ο Υπουργός με την απόφασή του τον τοποθέτησε στη θέση αυτή.

Δεν γνωρίζουμε τις πολιτικές πεποιθήσεις του Ι. Γαμβρίλη, αλλά κατά την άποψή μας κυβερνά δυναμικά το μεγαλύτερο Ασφαλιστικό Ταμείο και να σταματήσει κάθε σχόλιό της, σε κείμενα που είναι παραπλανητικά εν όψει της Γ.Σ. της ΕΣΤΑΜΕΔΕ την 21/5/2015. Μάλιστα ο κ. Γαμβρίλης εισήλθε στην Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. και μας δήλωσε ότι και από την θέση αυτή θα υποστηρίξει την τρίτη ηλικία.

Τέλος, είμαστε υπερήφανοι, διότι οι τρεις εκπρόσωποί μας κατέλαβαν τις θέσεις που τους αρμόζουν στην Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ και στο Δ.Σ. του ΕΤΑΑ. Και μάλιστα είμαστε ευχαριστημένοι που η Βουλή απεφάσισε για Πρόεδρο του ΕΤΑΑ τον κ. Στυλιανό Πλειάκη που είναι συν/χος, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει να επιλύσει τα προβλήματά μας.

Μεγάλη επιτυχία έχουμε, διότι το ΣτΕ ενέκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο 4093/2012 και έτσι θα παίρνουμε από εδώ και πέρα 250 Ευρώ αύξηση της σημερινής σύνταξης. Επειδή δε τα μέλη της Πανεπιστημονικής δεν υιοθέτησαν ποτέ την απόφαση της Γ.Σ. για αγωγές, θα παρακαλέσω να στείλει η Πανεπιστημονική επιστολή σε όλα τα μέλη της, να εκχωρήσουν την αύξηση των 250 Ευρώ που θα παίρνουν από εδώ και πέρα στον Σύλλογό μας, διότι ενώ εμείς πιστεύουμε στην Δικαιοσύνη, εκείνη την απαξιώνει και δηλώνουν δημόσια ότι δεν λύνονται τα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική με δικαστικές προσφυγές στην δήθεν «ανεξάρτητη δικαιοσύνη». Να προσέξουν διότι προτρέπουν τους πολίτες λέγοντας ότι δεν υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη, και νομίζουμε ότι ο Ποινικός Νόμος τιμωρεί τέτοιες περιπτώσεις.

Εν πάση περιπτώσει εάν φερθείτε αντιδεοντολογικά άλλη φορά απέναντί μου, να είστε βέβαιοι, ότι θα ζητήσω την διαγραφή σας σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού μας, ακόμη και εάν χρειασθεί απόφαση Γ.Σ. Θα πρέπει να σέβεστε το Καταστατικό μας και να είστε πολύ προσεκτικοί στις εκφράσεις απέναντί μου, διότι άλλως θα ζητήσω να διαγραφείτε. Εμείς εδώ δεν παίρνουμε καμιά εντολή από κανένα κόμμα και δεν είμαστε εγγεγραμμένοι σε κανένα κόμμα. Ο καθένας μας έχει τις πολιτικές του πεποιθήσεις και ουδέποτε σε κανένα Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου έχουμε υποστηρίξει κάποιο κόμμα. Η προσπάθεια παραπλάνησης των μελών του Σωματείου στην Γ.Σ. θα αποτύχει, διότι και εμείς θα τηλεφωνήσουμε στα μέλη της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και θα ζητήσουμε να υπερψηφίσουν τα πεπραγμένα μας.

 

 Με Εκτίμηση

 

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

About Γιάννης Κατσούλης

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ : Προέδρος ΕΣΤΑΜΕΔΕ, 2013 - 2016 ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ, 2017 (6972820575) ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (estamede.gr), 2013 - ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ε.Μ.Π.) ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΔΑΦΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙΣ (Μ.Ι.Τ.) MASTER OF SCIENCE IN CIVIL ENGINEERING (NORTHEASTERN) MASTER OF SCIENCE IN ENGINEERING MANAGEMENT (NORTHEASTERN)