Η Μηχανή

Η καλοκουρδισμένη μηχανή της ΕΣΤΑΜΕΔΕ δουλεύει ασταμάτητα με μειωτήρες θορύβου και τυμπανοκρουσιών
Σήμερα 23/1/19 κάναμε συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή ΕΦΚΑ κ. Λ. Σέμπο, τον Υποδιοικητή κ. Δ. Τσακίρη και την Γενική Διευθύντρια Απονομής Συντάξεων κυρία Ι. Γάτη για σοβαρά θέματα.

Επιτάχυνση απονομής συντάξεων. Τονίσαμε ότι δεν μπορεί να ζήσει κάποιος με την προσωρινή σύνταξη δύο με τρία χρόνια. Ότι λόγω ανάγκης επίλυσης νομοθετικών ασαφειών επήλθε συσσώρευση αιτήσεων που απορροφάται με βραδύτητα και ότι στις ηλεκτρονικές αιτήσεις πολλές φορές υπάρχουν λάθη που επιβραδύνουν τη γρήγορη διεκπεραίωση. Αναφερθήκαμε στην επίλυση του παρεμφερούς θέματος των εφάπαξ με την άψογη συνεργασία με τον Διοικητή ΕΤΕΑΕΠ συνάδελφο Ν. Μπρίκη και την προσφορά δύο excel και ομάδας έξη εθελοντών συναδέλφων μας υπό τον υπεύθυνο έλεγχο των εξειδικευμένων υπαλλήλων της Υπηρεσίας. Αναφερθήκαμε στον μέχρι τούδε σημαντικό απολογισμό που βλέπετε πατώντας εδώ. Προτείναμε να πράξουμε το ίδιο, εφόσον υπάρξουν εθελοντές συνάδελφοι ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ και για τους ίδιους, αν το επιθυμεί η ηγεσία ΕΦΚΑ. Θα καλύψουμε επίσης την τυχόν υπάρχουσα ανάγκη σε excel made by S. Goulioumis και θα δίνουμε αρωγή σε απορίες σύνταξης ηλεκτρονικών αιτήσεων. Η απάντηση υπήρξε θετική : «Πάσα προσφορά δεκτή». Άρα : ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ
Αγωγές περικοπών συντάξεων. Αναφερθήκαμε στη θετική για μας προδικαστική απόφαση της πρώτης 50άδας αγωγών, στην αναμονή δεύτερης και προσδιορισμό άλλων τριών. Καταθέσαμε την άποψή μας ότι οι τέσσερις αποφάσεις ΣΤΕ και η συγκεκριμένη του Διοικητικού Πρωτοδικείου καλύπτουν πλήρως τη Διοίκηση που πρέπει κατά τη γνώμη μας να προχωρεί σε καταβολές των οφειλομένων χωρίς καμία περαιτέρω περιττή παρέλκυση, σύμφωνα με τον άγραφο ηθικό κανόνα, πολλώ μάλλον που το θέμα αφορά γηραιούς ασθενείς και οδοιπόρους.
Οριοθέτηση, καθαρισμός, εξασφάλιση ακινήτου Αξελού. Μετά παρουσίαση του προβλήματος τονίσθηκε το επείγον της ανάθεσης εκτέλεσης του έργου. Επισημάνθηκε ότι στην Επιτροπή Εκτελεστών του κληροδοτήματος, πλην του Προέδρου ΕΣΤΑΜΕΔΕ και της δικηγόρου κυρίας Ε. Κεφαλά, μετέχει ο προϊστάμενος του Τμήματος Μητρώου, Προγραμματισμού και Διαγωνισμών Στέγασης της Δ/νσης Στέγασης και Τεχνικών Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ συν Α. Μπουλανίκης. Ο Διοικητής κ. Σέμπος δεσμεύτηκε να προωθήσει το αίτημα σε συνεργασία με τον, όπως τον χαρακτήρισε, εργατικότατο συν Μπουλανίκη.
Απάντηση στην πρόταση ανάληψης συμπληρωματικής ασφάλισης περίθαλψης. Δηλαδή όσοι ασφαλισμένοι το επιλέγουν να κρατείται μικρό ποσό της τάξης < 15 € από τη σύνταξή τους και, με συμβάσεις με όσα νοσοκομεία συμβληθούν, να έχουν πρόσβαση και σε αυτά, πέραν των δημόσιων, αν παρίσταται ανάγκη. Η ηγεσία άκουσε το θέμα με ενδιαφέρον αλλά δεν θα προχωρήσει γιατί είναι αρμοδιότητας ΕΟΠΥΥ, μας συνέστησε δε να ζητήσουμε να δούμε τον Υπουργό κ. Π. Πολάκη. Εμείς τονίσαμε ότι συνεχίζουμε τη συλλογή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή από ΕΝΕΡΓΟΥΣ και ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ συναδέλφους, δεδομένου ότι, αν δεν συνδράμει δημόσιος φορέας, η συνεργασία με ιδιωτικούς κατόπιν δημοπρασίας είναι δεδομένη.

Τέλος αναφερθήκαμε σε δύο ακόμη θέματα περί των οποίων θα υπάρξει ενημέρωση όταν έχουμε αποτελέσματα.
================================
Συνάδελφοι,
Ο γνωστός συνάδελφος συγγραφέας και πρ. Γενικός Διευθυντής ΕΟΤ Κώστας Κατσιγιάννης (του 1966) θα δώσει διάλεξη με το ενδιαφέρον θέμα «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ» ενώ θα γίνει παρουσίαση και του τελευταίου βιβλίου του. Λεπτομέρειες στην πρόσκληση πατώντας εδώ.

ΜΣΧ,

Κ. Δούκας 
Πρόεδρος 
Α.Σκαμάγκας 
Γεν. Γραμματέας