ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

                                                                   15.2.2017

 

Οι περικοπές των τελευταίων ετών στις συντάξεις κρίνονται καθημερινά αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας με σειρά αποφάσεων.

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι πολλοί συνταξιούχοι δεν γνωρίζουν πώς να πραγματοποιήσουν τις δράσεις που απαιτούνται για να διεκδικήσουν πίσω τα χρήματά τους. Γιατί οι κυβερνήσεις είναι υποχρεωμένες να πληρώσουν μόνο εκείνους για τους οποίους έχει βγει η απόφαση.

Έτσι πολλοί συνταξιούχοι δεν λαμβάνουν χρήματα που δικαιούνται.

Όλοι οι νόμοι που έκαναν τις περικοπές στις συντάξεις από το 2011 και μετά έχουν κατ’ επανάληψη κριθεί αντισυνταγματικοί. Βλέπε Απόφαση 2288/2015 της Ολομέλειας του ΣτΕ όπως και τελευταία και την απόφαση του ΕΣ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου περί Εισφοράς Αλληλεγγύης.

Είναι κρίμα να μην διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Διότι ακόμη και εάν μας έκοψαν τη σύνταξη δεν μας έχουν στερήσει τη δυνατότητα να διεκδικούμε να κερδίσουμε πίσω τα χρήματα που αντισυνταγματικώς μας κράτησαν.

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι κυβερνήσεις δεν επιθυμούν τη διεξοδική ενημέρωση των πολιτών για τη δυνατότητα που έχουν να διεκδικήσουν αυτά που αντισυνταγματικά κόβουν. Γιατί οι κυβερνήσεις σκόπιμα επιστρέφουν χρήματα μόνο σε όσους τα διεκδικούν και ας γνωρίζουν ότι κανονικά τα δικαιούνται όλοι.

          Εμείς στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ εδώ και δύο χρόνια διευκολύνουμε τους συνταξιούχους μας να κινηθούν νομικά εναντίον των αντισυνταγματικών περικοπών που μας έχουν γίνει και ζητούμε τα αναδρομικά αυτών.

Όπως όλοι γνωρίζετε τα γραφεία μας βρίσκονται στην οδό Κολοκοτρώνη 4 στο 2ο όροφο όπου μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να προχωρήσετε και να ακολουθήσετε τις εξής οδηγίες μας:

α. Καθημερινά το πρωί 11-1 να πάτε στο υπόγειο της Πλατείας Κλαυθμώνος, Π. Πατρών Γερμανού 3-5, στην κυρία Σοφία και να ζητήσετε τις περικοπές των συντάξεών σας από 1/1/2010.

β. Να ανεβείτε στο 2ο όροφο, στη Διεύθυνση Συντάξεων στην κα Σάββα η οποία να σας βάλει σφραγίδα και υπογραφή σε αυτά που πήρατε από το υπόγειο.

γ. Να βρείτε από το αρχείο σας και να βγάλετε φωτοαντίγραφο της απόφασης συνταξιοδότησής σας από το ΤΣΜΕΔΕ .

δ. Για τη διευκόλυνσή σας έχουμε απλοποιήσει τη διαδικασία κατά τα ανωτέρω και μπορείτε καθημερινά να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα των μελών του Συλλόγου για περισσότερες πληροφορίες:

  1. i. κ. Δημήτριος Κούγκας τ/φ 6974314251
  2. ii. κ. Γρηγόριος Τσιβεριώτης τ/φ 6976778713

iii. κ. Αθανάσιος Φιλιππίδης  τ/φ 6976400698

Μην αφήνετε το θέμα. Η αμοιβή του δικηγόρου είναι πολύ χαμηλή, της τάξης των 50€ γιατί είναι ομαδική, ανά 50 άτομα. Ήδη έχουν εγείρει αγωγές περίπου 1000 συνάδελφοί μας κι επομένως σύμφωνα με όλα τα ανωτέρω είναι προς το συμφέρον σας να προχωρήσετε.

                                                          ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ