Σάββατο, Φεβρουάριος 23, 2019

ΕΠΕΙΓΟΝ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΤΜΕΔΕ ΤΗΣ 19.1.2017

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

                                                                             18.1.2017

ΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΤΜΕΔΕ ΤΗΣ 19.1.2017

  1. Να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση τόσο του ΤΣΜΕΔΕ όσο και του ΕΤΑΑ να έρθουν στο Σύλλογο οι εισφορές του 1€ από τα 600 μέλη που έχουν ήδη εξουσιοδοτήσει το ΤΣΜΕΔΕ να κρατιέται από τη σύνταξή τους και να ζητήσουμε από το Μακέδο να εκδόσει το σχετικό ένταλμα προς το Σύλλογο.
  2. Να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, όπως εξάλλου είναι απόφαση της Γ.Σ., να έρθουν να κάνουν αγωγές για τις περικοπές όλοι οι συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ που διαμένουν στην Αττική και είναι 16.000 με βάση τις καταστάσεις του ΤΕΕ που σας παραδίδω που έχουν μέσα τα τηλέφωνα των συνταξιούχων μας. Πρέπει να καλέσουμε τα 1000 μέλη που έχουν κάνει ήδη αγωγές να έρθουν ως αρωγοί να μας βοηθήσουν και να δώσουμε στον καθένα τους από μια κατάσταση με 150 συνταξιούχους τους οποίους να πάρουν τηλέφωνο. Έτσι, με τον τρόπο αυτό, όλοι αυτοί που θα έρθουν, θα γίνουν αφενός μέλη της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και αφετέρου θα υπογράψουν την εξουσιοδότηση του 1€.
  3. Να προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε και να μάθουμε από το Υπουργείο Εργασίας, με έγγραφό μας, εάν παραμένουν οι συντάξεις μας όπως είναι σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί μέχρι τις 15.5.2016 βάσει του νόμου του Κατρούγκαλου και να προσπαθήσουμε να ειδοποιήσουμε τους συναδέλφους μας να μην πανικοβάλλονται.
  4. Να διερευνήσουμε και επιλύσουμε το θέμα της στέγης μας σαν ΕΣΤΑΜΕΔΕ διότι δεν γνωρίζουμε εάν το κτίριο της Κολοκοτρώνη παραμένει ακόμα στο ΤΜΕΔΕ ή στον ΕΦΚΑ. Να πάμε οπωσδήποτε να το συζητήσουμε με το Μακέδο και να του ζητήσουμε να μας βοηθήσει και τί ακριβώς προβλέπεται από τις διατάξεις του Κατρούγκαλου.
  5. Να παρακολουθήσουμε διακριτικά την εξέλιξη της αγωγής του ΕΤΑΑ κατά της Τράπεζας της Ελλάδος για το ποσό των 5.5. δις ευρώ, όπως αναφέρεται στο δικόγραφο που σας διαβάζω, διότι μια τέτοια επιτυχία, κατά τη γνώμη μου, είναι σημαντικότατη στην πορεία του ΤΜΕΔΕ/ΕΦΚΑ, αφού θα αυξηθεί η περιουσία μας διότι με αυτό τον τρόπο αν βγει θετική απόφαση από το δικαστήριο, έχω τη γνώμη ότι εξασφαλίζονται οι συντάξεις μας στο μέλλον και δεν θα υπάρχει φόβος για κούρεμα.
  6. Σας ανακοινώνω, εξάλλου, ότι προσδιορίστηκε, κατά προτίμηση, από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η προσφυγή που έκανα το 2013 για την περικοπή της σύνταξής μου που έγινε με το Ν. 4093/2012 που μού έκοψαν 400€ περίπου το μήνα. Η προσφυγή θα εκδικασθεί το μήνα Οκτώβριο του 2017 και πιστεύω ότι θα την κερδίσω διότι, μετά την προσφυγή και σε μεταγενέστερο χρόνο, συγκεκριμένα το Μάιο του 2015, εκδόθηκε από το ΣτΕ η απόφαση 2288/2015 ότι είναι αντισυνταγματικές οι διατάξεις των περικοπών, πράγμα το οποίο ο δικηγόρος μου θα το επικαλεσθεί στις προτάσεις του. Έτσι, με αυτό τον τρόπο, εφόσον η απόφαση του δικαστηρίου είναι θετική, θα δημιουργηθεί νομολογία και για τους υπολοίπους συνταξιούχους που έχουν καταφύγει με αγωγές.

Επομένως, προτείνω στον Πρόεδρο να μπουν για θέματα στο Δ.Σ. της ΕΣΤΑΜΕΔΕ της 19.1.2017 να τα συζητήσουμε και να τα ψηφίσουμε και διότι εξάλλου όλα τα παραπάνω είναι στις προγραμματικές μας δηλώσεις στο πλαίσιο των εκλογών της 3.6.2016 για το Σύλλογό μας.

                                                ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ             

 

About Αθανάσιος Φιλιππίδης