ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

1/8/2016

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση.

Έχοντες υπόψη το άρθρο 2 του Καταστατικού που ομιλεί για το ότι οι συνταξιούχοι της ΕΣΤΑΜΕΔΕ δικαιούνται διακοπές (κατασκηνώσεις) από το ΤΣΜΕΔΕ, εισηγούμαι εκτάκτως με τηλεδιάσκεψη τα κάτωθι:

Να κάνουμε διακοπές με δικά μας έξοδα και προτείνω φέτος να επισκεφθούμε δύο παραθαλάσσια μέρη της Πελοποννήσου τα οποία έχουν και ιστορική αξία.

Συγκεκριμένα, να νοικιάσουμε ένα πούλμαν για 30 άτομα και να επισκεφθούμε κατ’ αρχάς τις Μυκήνες για ιστορική ενημέρωση και να μείνουμε σ’ ένα ξενοδοχείο 3-4 αστέρων, στο Ναύπλιο, και κυρίως την περίοδο από 10 έως 20 Σεπτεμβρίου που είναι γνωστό ότι οι τιμές κατεβαίνουν απότομα διότι οι Έλληνες υποχρεούνται να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο στις 10 Σεπτεμβρίου και επομένως τότε που οι τιμές κατεβαίνουν το υπολογίζω περίπου 40 ευρώ το δίκλινο.

Όσον αφορά τα φαγητά, ο καθένας να τη βγάζει, ανάλογα με το βαλάντιό του, είτε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, με σουβλάκι ή με σάντουιτς ή ό,τι θέλει.

Και επειδή πάντοτε υπάρχει μονοτονία για περισσότερες μέρες, να συνεχίσουμε να πάμε στο Μυστρά της Σπάρτης για τα εκεί Βυζαντινά αξιοθέατα της εποχής και να παραθερίσουμε στο Γύθειο και συγκεκριμένα στο Μαυροβούνι, 2 χιλ. πέρα από το Γύθειο, που έχει υπέροχη θάλασσα, αμμουδιά και ξενοδοχεία με άφθονα εστιατόρια, ένας σπουδαίος τόπος παραθερισμού.

Το ξενοδοχείο είναι ο κατάλληλος τόπος να δημιουργούνται τρόποι που ενισχύουν τους φιλικούς δεσμούς που είναι απαραίτητοι την εποχή αυτή και μάλιστα θα παίζουμε σκάκι, τάβλι, μπιρίμπα, κουμκάν κλπ για να περνάει η ώρα μας, ακόμη και το βράδυ σε μπαράκια και φτηνά χορευτικά κέντρα.

Τα προηγούμενα ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, προ του 2008, φαίνεται από τα αρχεία ότι εφάρμοζαν τα ανωτέρω διότι ήταν κυρίως μονοκομματικές οι Διοικήσεις, όπως θα ήθελε και το Καταστατικό.

 

Έτσι, με αυτό τον τρόπο, τα 9 μέλη του ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ με τις συζύγους τους θα περάσουμε όμορφα κι όσον αφορά το οικονομικό, προτείνω ότι τα έξοδα για το πούλμαν και τη διαμονή θα είναι περίπου 20 μέρες Χ 40 ευρώ = 800 ευρώ.

Λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες να πάρουμε απόφαση να τα πληρώσει ο Ταμίας από την ΕΣΤΑΜΕΔΕ και να μας πιστώσει δάνειο ώστε να πληρώνουμε μελλοντικά 100 ευρώ το μήνα, δηλαδή να εξοφλήσουμε σε 8 δόσεις.

Θεωρώ ότι η ανωτέρω πρόταση θα γίνει αποδεκτή από όλα τα μέλη του ΔΣ διότι είναι συνάρτηση και με το άρθρο 2 του Καταστατικού και υπακούμε σε αυτό δια της αλληλεγγύης και της σύσφιξης των δεσμών.

Με Σ/Χ

Αθανάσιος Φιλιππίδης