Δευτέρα, Σεπτέμβριος 24, 2018

ΕΙΣΗΓΗΣΗ 9η ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

                                                                                      23/7/2016

 

Προς: το Δ.Σ. της ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Οι καιροί άλλαξαν.

Ο σημερινός συνταξιούχος έχει πάθει πολλά και από το 2010 μέχρι σήμερα διάφοροι μνημονιακοί νόμοι της πολιτείας τον έχουν γονατίσει οικονομικά και περπατά στο δρόμο και τρελαίνεται προσπαθώντας με τη σημερινή σύνταξή του να  φέρει βόλτα την οικογένειά του και να ασχολείται συνεχώς με το οικογενειακό ισοζύγιο εσόδων και εξόδων και όχι μόνον αυτό, αλλά λόγω και της ανεργίας είναι υποχρεωμένος να χορηγεί και ένα τμήμα της μειωμένης συντάξεως στα παιδιά του και τα εγγόνια του.

Σκοπός του Συλλόγου μας κατά το άρθρο 2 του Καταστατικού είναι η αλληλεγγύη των μελών και η βελτίωση της θέσεως αυτών των συνταξιούχων.

Συνεπώς, κατά το καταστατικό μας που αποτελείται από 24 άρθρα είναι υποχρεωμένο το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο να έχει ανοιχτά τα γραφεία του Συλλόγου Κολοκοτρώνη 4 για να επιτευχθεί ο σκοπός του.

Σε παλαιότερα Διοικητικά Συμβούλια από ό,τι θυμάμαι, προσπαθήσαμε να βρούμε λύση ώστε τα γραφεία του Συλλόγου να βρίσκονται ανοιχτά από την 10η πρωινή μέχρι τις 2μμ για να μπορεί ο Σύλλογος να ανταποκριθεί αφενός στις υποχρεώσεις του και αφετέρου να πληροφορεί τα μέλη του για τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί ο Σύλλογος να ανταποκριθεί στη λαίλαπα των μνημονίων και στις συνεχείς μειώσεις των συντάξεων των μελών του.

Απ’ ό,τι θυμάμαι είχε γίνει πρόταση σε προηγούμενο ΔΣ να αναλάβει ο Σύλλογος να βρει κάποια κοπέλα με την οποία να συμφωνήσει για λόγους οικονομικούς να εργάζεται part-time και να πληρώνεται ανάλογα με την εργατική νομοθεσία και απ’ ό,τι θυμάμαι από τη διερεύνηση είναι δυνατόν να χορηγήσει τέτοιος μισθός της τάξεως των 400 ευρώ και με την εισφορά του ΙΚΑ του εργοδότη η τελική δαπάνη να είναι 600 ευρώ το μήνα.

Επειδή τα έσοδα του Συλλόγου από ό,τι γνωρίζω είναι κατ’ αρχήν:

α) ένα αποθεματικό της τάξεως των 60.000 ευρώ

β) ένα μηνιαίο έσοδο από την ενοικίαση 2 καταστημάτων στην περιοχή Παγκρατίου της τάξεως των 300 ευρώ      και

Επειδή με τεράστιες προσπάθειες των τελευταίων 2 Διοικητικών Συμβουλίων του Συλλόγου κάνοντας εφαρμογή του Ν. 3655 άρθρο 147 παρ. 3 βρίσκονται στα χέρια της Διοικήσεως περίπου 800 ατομικές εξουσιοδοτήσεις των μελών μας που αποδέχονται να παρακρατείται 1 ευρώ από τη σύνταξή τους και

Επειδή ο Σύλλογος πέτυχε να έχει εφαρμογή η πιο πάνω διάταξη σε 800 μέλη που συναινούν να παρακρατείται το 1 ευρώ από τη σύνταξή τους

Αυτό σημαίνει ότι ο Σύλλογος θα έχει από δω και πέρα έσοδα 800 ευρώ μηνιαίως που θα του χορηγεί το ΤΣΜΕΔΕ βάσει σχετικού εντάλματος.

Κατόπιν των ανωτέρω, εισηγούμαι να πάρουμε απόφαση να προσλάβουμε μια κοπέλα ικανή και έντιμη και εργατική να αναλάβει κατόπιν συμβάσεως να προσληφθεί ως υπάλληλος του Συλλόγου και η οποία να βρίσκεται υπό την εποπτεία και τις εντολές του Διοικητικού Συμβουλίου με σκοπό να πληροφορεί όσα μέλη ζητούν πληροφορίες τηλεφωνικώς από το Σύλλογο. Η διάρκεια αυτής της συμβάσεως να είναι κατ’ αρχήν για 1 χρόνο ώστε να δούμε τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής και αν είναι ικανοποιητικά, θα προχωρήσουμε και στο μέλλον διότι είναι τελείως απαράδεκτη με την σημερινή κοινωνική και οικονομική κατάσταση να μην έχουμε τα γραφεία μας ανοιχτά.

Με Σ/Χ

Αθανάσιος Φιλιππίδης

About Αθανάσιος Φιλιππίδης