Δευτέρα, Οκτώβριος 15, 2018

ΕΙΣΗΓΗΣΗ 7η ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

                                                                                      21/7/2016

ΕΙΣΗΓΗΣΗ 7η

 

Προς: το Δ.Σ. της ΕΣΤΑΜΕΔΕ

 

Επειδή με το νόμο 4387/12.5.2016, ΦΕΚ 85, οι Βρυξέλες και η Τρόικα επέβαλαν στην κυβέρνηση να εκδώσει το νόμο αυτό με τον οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι επήλθαν τρομερές αλλαγές σε όλους τους ασφαλιστικούς φορείς της χώρας και στο ΤΣΜΕΔΕ.

Επειδή τα μέλη του ΤΕΕ έχουν καταβάλει όσες εισφορές προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις και

Επειδή ιδιαίτερα στο ΤΣΜΕΔΕ έχουμε την κύρια σύνταξη  των 900 ευρώ το μήνα και την ειδική προσαύξηση που είναι

1,33% Χ 900 = 1200€, σύνολο δηλαδή 2.100€  και

Επειδή η ειδική προσαύξηση με απόφαση του ΣτΕ θεωρείται ότι είναι κυρία σύνταξη, σημαίνει ότι είναι τελείως αντισυνταγματική η διάταξη του νόμου που καταργεί την ειδική προσαύξηση και επομένως από δω και πέρα οι συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ που θα βγαίνουν στη σύνταξη με το νόμο αυτό δεν θα λαμβάνουν τη σύνταξη της ειδικής προσαύξησης των 1.200€, αλλά όπως λέει ο νόμος, 270€.

Επειδή το ΤΕΕ δήλωσε ότι θα προσβάλει την ανάλογη ΚΥΑ εντός έξι μηνών η οποία μειώνει την ειδική προσαύξηση ως αντισυνταγματική με αίτηση αναιρέσεως.

Και επειδή θα θίγονται και οι συνταξιούχοι που θα παίρνουν σύνταξη από δω και πέρα θα πρέπει και ο δικός μας Σύλλογος, η ΕΣΤΑΜΕΔΕ, να προχωρήσει με αίτησή μας και σε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του ΤΕΕ ώστε να προασπίσουμε και τους μελλοντικούς συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ που έχουμε υποχρέωση κατά το Καταστατικό μας και δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να προχωρήσουμε και σε νέες αγωγές κατά περικοπών που ο Σύλλογός μας έχει αναλάβει να μεριμνά.

Με Σ/Χ

Αθανάσιος Φιλιππίδης

About Αθανάσιος Φιλιππίδης