ΕΙΣΗΓΗΣΗ 11η ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

                                                                                      24/7/2016

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ευτυχώς που ήρθε το καλοκαίρι και πρέπει να ξεκουραστούμε όλοι και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας διότι από τον Οκτώβριο θα πρέπει να αρχίσουμε να παράγουμε έργο προς όφελος τόσο της ίδιας της ΕΣΤΑΜΕΔΕ όσο και των μελών που την αποτελούν.

Όμως εγώ επειδή είμαι ανήσυχο μυαλό όπως καλά γνωρίζετε δεν πρόκειται να πάω διακοπές διότι αφενός δεν έχω εξοχικό και αφετέρου αυτή την περίοδο όλα τα ξενοδοχεία της χώρας είναι γεμάτα και έχουν υψηλές τιμές που κυμαίνονται από 100 έως 150 ευρώ την ημέρα μαζί με το μενού, πράγμα που είναι αδύνατο για το σημερινό βαλάντιό μας. Άρα, θα περιμένουμε να κατεβούν οι τιμές και συνήθως στο 2ο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου λόγω της μειώσεως του εσωτερικού τουρισμού θα μπορέσει κάποιος να τη βγάλει με 50 ευρώ την ημέρα και για 15 μέρες, συν για έξοδα μετακίνησης, να ξοδέψει περί τα 800 ευρώ για να γεμίσει τις μπαταρίες διότι τα μπάνια είναι απαραίτητα στον οργανισμό, όπως λένε οι γιατροί μας.

Επομένως, βάσει των ανωτέρω, είμαι υποχρεωμένος να δουλέψω για το καλό της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και του Συλλόγου διότι έχουμε μείνει πίσω εξαιτίας του νέου νόμου 4387/12-5-2016 για να προστατεύσουμε αφενός την περιουσία ενός εκάστου εξ υμών και κυρίως για όλες τις δικαστικές επιδιώξεις μας απέναντι τόσο στους σημερινούς συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ όσο και στους νέους συνταξιούχους που θα κάνουν παύση εργασιών λόγω ηλικίας στη σχετική Νομαρχία και που θα περιμένουν την έκδοση της αποφάσεως συνταξιοδοτήσεώς τους και φυσικά στους μονοσυνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ εξ αιτίας της καταργήσεως του ειδικού λογαριασμού σύμφωνα με το νόμο που θα παίρνουνε 270 ευρώ αντί για 1.200. Θα πρέπει να αγωνιστούμε σκληρά.

Επειδή οι συνταξιούχοι της ΠΕΣΥ εκδίδουν σχετικό περιοδικό ανά τρίμηνο σε 2000 έντυπα και το μοιράζουν μέσω του ταχυδρομείου στα μέλη τους, όπου μέσω συντακτικής επιτροπής αναγράφονται τα σχετικά άρθρα και κυρίως οι ενέργειες του Συλλόγου τους για την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε προβλημάτων που έχουν επέλθει είτε για μείωση των συντάξεων είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο κρίνεται σκόπιμο, πρέπει να εκδώσουμε και εμείς με το Σύλλογό μας τριμηνιαίο έντυπο, 8σέλιδο και σε χαρτί ιλουστρέ, όπως κάνουν και εκείνοι.

Ήλθα σε άμεση επαφή τόσο με τον Πρόεδρο της ΠΕΣΥ κ. Χρήστο Καραπάνο όσο και το γραμματέα της κ. Δημήτριο Γραμπά οι οποίοι με πληροφόρησαν ότι για την έκδοσή του απαιτούνται περίπου 1.800 ευρώ το τρίμηνο για τα έξοδα εκτυπώσεως στο τυπογραφείο και για τα έξοδα αποστολής μέσω ΕΛΤΑ. Επίσης με πληροφόρησαν ότι μπορούν και προχωρούν στην εκτύπωση του περιοδικού αυτού διότι έχουν ορίσει στο Σύλλογό τους ότι η συνδρομή των μελών είναι 2 ευρώ το μήνα και έτσι έχουν τη δυνατότητα αυτή.

Επομένως βάσει των ανωτέρω εισηγούμαι τα κάτωθι:

  • Η μηνιαία εισφορά των μελών του Συλλόγου να γίνει 2 ευρώ
  • Να παρακαλέσουμε τα μέλη του Συλλόγου μας να δεχτούν την αύξηση της εισφοράς αφού τους καλέσουμε στα γραφεία του Συλλόγου και μας υπογράψουν σε μια κατάσταση ότι συμφωνούν στο θέμα αυτό.

Επομένως, Υπεύθυνη Δήλωση ότι συμφωνούν στο θέμα αυτό ότι θα πληρώνουν 2 ευρώ μηνιαίως συνδρομή (πέραν του ενός ευρώ) και με εξουσιοδότηση που θα παρακρατείται από τη σύνταξή τους και θα αποδίδεται στο Σύλλογο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα παραπάνω θα πρέπει να καλέσουμε τα 2000 μέλη που είναι εγγεγραμμένοι στο Σύλλογο να έρθουν να μας υπογράψουν την πιο πάνω Δήλωση-Εξουσιοδότηση ότι αποδέχονται να παρακρατούνται 2 ευρώ από τη σύνταξή τους και όταν μαζευτούν 2000 μέλη και αρχίσουμε να εισπράττουμε τα 1.800 ευρώ που απαιτούνται για την έκδοση του περιοδικού, τότε να προβούμε σε σχετική συμφωνία με τον εκδότη του περιοδικού για την έκδοσή του ώστε με τον τρόπο αυτό να μην υπάρξει ζημία τόσο στο αποθεματικό του Συλλόγου που είναι σήμερα 60.000 ευρώ όσο και στην προταθείσα εισήγησή μου να προσλάβουμε μια γραμματέα στο Σύλλογο της οποίας η μηνιαία επιβάρυνση θα είναι 600 ευρώ όπως εισηγήθηκα και εν πάση περιπτώσει οι 2 αυτές προτάσεις να διερευνηθούν από όλες τις πλευρές όσον αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις τους στα αποθεματικά  και στα έσοδα του Συλλόγου σε σχέση με τα έξοδα που απαιτούνται για τις προτάσεις αυτές ώστε να μην επέλθει καμία οικονομική ζημία στο Σύλλογο, αλλά με συνεννόηση και περίσκεψη να βρεθεί η κατάλληλη λύση η οποία να μην δημιουργήσει πρόβλημα εξ αιτίας των συμβάσεων που θα συνάψουμε, δηλαδή αφενός να προσλάβουμε υπάλληλο και αφετέρου να εκδώσουμε περιοδικό.

Όμως, σ’ αυτή τη σημερινή συγκυρία κρίνονται και τα δύο θέματα απαραίτητα για την ύπαρξη του Συλλόγου μας.

Σε όλους τους συναδέλφους της ΕΣΤΑΜΕΔΕ πραγματικά εύχομαι ολόψυχα να πάνε να κάνουνε βουτιές τουλάχιστον για ενάμιση μήνα για να έλθουν με ανανεωμένες τις σωματικές τους και τις ψυχικές τους δυνάμεις και χωρίς αντιπερισπασμούς να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις που είναι απαραίτητες στη σημερινή συγκυρία για το Σύλλογο και πιστεύω ότι η σχετική απόφασή μας να είναι ομόφωνη και όποιος δεν την ψηφίσει θα έλθει σε αντίθεση με το άρθρο 2 του καταστατικού μας που σαφώς ορίζει ότι ο σκοπός της ΕΣΤΑΜΕΔΕ είναι η αλληλεγγύη και η βελτίωση της θέσης των συνταξιούχων.

Με Σ/Χ

Αθανάσιος Φιλιππίδης