ΕΙΣΗΓΗΣΗ Ι. Α. ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ ΤΗΝ 16.12.2015.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Ι. Α. ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ ΤΗΝ 16.12.2015.

(ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ή ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ, ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ.)

Συνάδελφοι μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να δηλώσουμε και να οργανώσουμε την αντίσταση μας στην γενικευμένη αντιασφαλιστική λαίλαπα και στην κλιμάκωση της επίθεσης στο σύνολο των δικαιωμάτων των μας και του συνόλου των Ελλήνων Πολιτών.
Δεν ήρθαμε στη σημερινή συγκέντρωση, μεμονωμένοι ως συντεχνία, για να υπερασπίσουμε το «μαγαζάκι» μας, τα δικά μας «ιδιαίτερα» δικαιώματα, ως πιο «ευνοημένοι» σε σχέση με τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων. Γνωρίζουμε ότι μια τέτοια γενικευμένη αντιλαϊκή λαίλαπα απαιτεί γενικευμένη απάντηση όλων των Πολιτών που υποφέρουν.
Ξέρουμε ότι το πιο θανάσιμο όπλο του αντιπάλου μας, είναι το «διαίρει και βασίλευε».
Έχει μειώσει τις αποδοχές όλων των συνταξιούχων, των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων κλπ.
Και έχει καταφέρει να ανθεί στην ελλάδα μόνο η βιομηχανία λουκέτων.
Εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το επίπεδο της φτώχειας χωρίς κανένα έσοδο και χωρίς ιατρικοφαρμακευτική περίθαλψη.
Αφαιρούνται αποδοχές που οι συνταξιούχοι δικαιούνται και έχουν προκαταβάλει με αίμα στη διάρκεια μιας ζωής ολόκληρης.
Οι περικοπές αυτές γίνονται στο όνομα κατάργησης των αδικιών, ώστε να μην υπάρχουν τάχα προνομιούχοι και «ρετιρέ», ενώ την ίδια ώρα οι αποδοχές των βουλευτών που τις ψηφίζουν, είναι 10 έως 100 φορές μεγαλύτερες από την κατώτατη σύνταξη και παίρνει ο κάθε ένας τους μηνιαίο επίδομα 2000 ευρώ για καφέδες και τοστ…
Στοχεύουν να εξισώσουν όλες τις συντάξεις προς τα κάτω, και να τις καταντήσουν στοιχειώδη επιδόματα φτώχειας, στα πλαίσια του Μορφώματος Αφέντες – Δούλοι μέσα στο οποίο μας έχει υποχρεώσει να ζούμε η Τοκογλυφική Ολιγαρχία.
Σήμερα λοιπόν μαζευτήκαμε εδώ περισσότερο για να προσδιορίσουμε τον εχθρό, για να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις, να κατανοήσουμε τις αιτίες και μεθόδους της επίθεσης και να βρούμε τις λύσεις για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση.
Ο εχθρός έχει καταφέρει μέσω των ΜΜΕ, ειδικά εμάς τους συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ, να μας ακινητοποιήσει στον καναπέ.
Περίπου 26.000 είναι οι θιγόμενοι συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ και μόνο οι αρρώστιες θα έπρεπε να τους εμποδίζουν να είναι σήμερα εδώ.
Εμείς έστω και λίγοι αριθμητικά, αλλά «πολλοί» σε σχέση με τη γενική αδράνεια, μαζευτήκαμε ως πρώτη «μαγιά» ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη του καιρού να δημιουργηθεί ένα κίνημα και στους συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ.
Είναι ανάγκη να αρχίσουν να ξυπνούν οι συνειδήσεις, να παραμερίζουμε την αδράνεια και την αποκαρδίωση.
Η συνειδητοποίηση πως μόνο με τους συλλογικούς αγώνες που έχουν στο στόχαστρό τους τον πραγματικό ένοχο, αυτόν που ωφελείται από την επίθεση εναντίον μας, αυτόν που έχει καταδικάσει την Ελλάδα στην υπανάπτυξη και στην τρέχουσα τεχνητή οικονομική κρίση, ο οποίος με την αφαίμαξη των μετρητών από τους Έλληνες συνθλίβει την πραγματική οικονομία, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και συνταξιούχους συνεχίζοντας να κερδίζει, μειώνοντας μισθούς και ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορές προς όφελος των Πολυεθνικών της και κόβοντας συντάξεις, ενώ παράλληλα ληστεύει την κρατική και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων και κομματιάζει την συλλογικότητα των Ελλήνων με τα κόμματα.
Οι περικοπές στις συντάξεις και τα κοινωνικά δικαιώματα γίνονται επιδοτήσεις προς ντόπιους και ξένους ομίλους της Τοκογλυφικής Ολιγαρχίας προκειμένου να εμποδίσουν, έστω με τις πεπερασμένες δυνάμεις μας ,την οποιαδήποτε ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας στην Ελλάδα.
Μπορούμε να φρενάρουμε τη βαρβαρότητα της Τοκογλυφικής Ολιγαρχίας, η οποία έχοντας αυθαίρετα και παράνομα το αποκλειστικό δικαίωμα της έκδοσης και κυκλοφορίας του χρήματος, υποκαθιστώντας κάθε κράτος, έχει το δικαίωμα ζωής ή θανάτου επάνω μας.
Η Πραγματική Δημοκρατική Κοινωνία ενώ σήμερα έχει τη δυνατότητα και τα μέσα να ικανοποιεί με όλο και καλύτερο τρόπο τις ανάγκες μας, τους δημιουργικούς πολίτες, τους εργαζόμενους και τους απόμαχους της δουλειάς (που έχουν ήδη πληρώσει για τη σύνταξη τους), έχει αδρανοποιηθεί και υποκατασταθεί από το ανθρωποσωματεμπορικόν και ανθρωποφαγικόν σύστημα Αφέντες – Δούλοι που έχει επιβάλλει Παγκοσμίως η Τοκογλυφική Ολιγαρχία.

Ναι, πληρώναμε πολλά και μεις, όπως κι΄ όλοι οι συνταξιούχοι.
Ειδικά το ταμείο μας, αλλά και τα άλλα ταμεία, είχαν τεράστια περισσεύματα, αγόραζαν κτήρια, ομόλογα και μετοχές, μέχρι και την Τράπεζα Αττικής αγόρασε το ταμείο μας για να την κάνει αναπτυξιακό μοχλό της πραγματικής οικονομίας.
Και αυτά τα περισσεύματα που μας άνηκαν για να έχουμε καλύτερες συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για να δίνουμε λιγότερες εισφορές, (κι΄ όλοι θυμόμαστε το άγχος μας να πληρώνουμε τα δυσβάσταχτα εξάμηνα), τα ξεζούμιζαν και μέσω των θαλασσοδανείων τα έστελναν στο εξωτερικό οι Συστημικές Τράπεζες μετά από τον φτηνό δανεισμό από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), δίνοντας θαλασσοδάνεια σε δήθεν μεγαλοκαρχαρίες η οποίοι έπαιρναν την μεσιτεία τους, δεν τα επέστρεφαν ποτέ και δεν κυνηγήθηκαν ποτέ από την Ελληνική (;) δικαιοσύνη, ενώ συγχρόνως η ΤτΕ του Ρότσιλδ έδινε αρνητικούς τόκους για τα αποθεματικά των Ταμείων, όταν ο πληθωρισμός έτρεχε με πάνω από 20%…με το επιχείρημα ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας της Ελλάδος… ενώ οι Συστημικές Τράπεζες της λειτουργούσαν αποκλειστικά και μόνο σαν τοκογλύφοι δίνοντας θαλασσοδάνεια, επενδυτικά σε ακίνητα και καταναλωτικά δάνεια.
Κατόπιν βρήκαν κι΄ άλλα κόλπα οι Συστημικές Τράπεζες και οι κυβερνήσεις τους, να μας τα παίρνουν με το τζόγο του Χρηματιστηρίου, κλπ.
Το 2012 ανακάλυψαν πως τάχα για να σωθεί η οικονομία της χώρας πρέπει να «κουρευτεί το χρέος» και είπαν στα ίσια να σας τα πάρουμε με το PSI και χάσαμε 2,4 δις Ευρώ από τις καταθέσεις μας στην ΤτΕ του Ρότσιλδ.
Οι επενδύσεις του ΤΣΜΕΔΕ στην Τράπεζα Αττικής στην οποία έχει το 51%, στην διάρκεια των 20 ετών ανέρχονται συνολικά σε 400 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά της Τράπεζας και την Κεφαλαιοποίησή της.
Αυτά αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό σε σύγκριση με τις υποχρεωτικές χρηματικές καταθέσεις των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ στην ΤτΕ επί 65 χρόνια, οι οποίες έχουν κλαπεί και οι οποίες μόνο την τριετία 2010 – 2013 ανέρχονται συνολικά σε 1,11 δισεκατομμύρια.
Δηλαδή σε 370 εκατομμύρια τον χρόνο κατά μέσο όρο.

Προκειμένου να αγοράσει η Τοκογλυφική Ολιγαρχία με πενταροδεκάρες την Τράπεζα Αττικής, όπως πρίν από λίγο έκανε με τις 4 Συστημικές Τράπεζες,

 

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

υποχρεώνει την Τράπεζα Αττικής μέσω των ανωνύμων εταιρειών της (ΤτΕ και Μπλακ Ροκ) είτε να πτωχεύσει είτε να κάνει ανακεφαλαιοποίηση.
Στην πρώτη περίπτωση όλα τα χρήματα που έχει βάλει το ΤΣΜΕΔΕ στην Τράπεζα Αττικής θα εξανεμισθούν και επί πλέον το κεφάλαιο των 376 εκατομμυρίων ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης θα πάει υποχρεωτικά στην μαύρη τρύπα της ΤτΕ.
Στην δεύτερη περίπτωση υπάρχει η ελπίδα να διασωθεί αυτό το περιουσιακό στοιχείο του ΤΣΜΕΔΕ και να λειτουργήσει σαν αναπτυξιακή Τράπεζα.

Αυτά που πρέπει να διεκδικήσουμε ή περισώσουμε ή μεθοδεύσουμε σχετικά με το ισχύον Θεσμικό Πλαίσιο, με την Τράπεζα Ελλάδος του Ρότσιλδ, την Τράπεζα Αττικής και το ΤΣΜΕΔΕ αναφέρονται στο συνημμένο Ψήφισμα.

Αυτό που μας ενώνει όλους μας είναι το παρακάτω:
Δεν χρωστάμε σε κανένα, δεν ζητάμε από κανένα ελεημοσύνη, όλοι οι συνταξιούχοι της Ελλάδας έχουμε προκαταβάλει όλα όσα χρειάζονται για να ικανοποιηθούν πλήρως οι σύγχρονες ανάγκες μας και για αξιοπρεπή ζωή και για σύγχρονη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Έχουμε προκαταβάλει όλα όσα χρειάζονται για το δικαίωμά μας να έχουμε διαρκή αύξηση των συντάξεών μας στο μέτρο που βελτιώνεται η παραγωγικότητα και η τεχνική πρόοδος, για τις οποίες είμαστε περήφανοι σα μηχανικοί που συμβάλαμε τιμητικά σ΄ αυτή τη βελτίωση, για το δικαίωμά μας να βελτιώνεται διαρκώς τεχνικά και επιστημονικά η αντιμετώπιση της αρρώστιας και των γηρατειών μας.
Ότι οι κατόπιν των εντολών της Τοκογλυφικής Ολιγαρχίας, μεθοδεύσεις ή κομπίνες ή κόλπα που ανακάλυπταν και ανακαλύπτουν οι διάφορες κυβερνήσεις στο παρελθόν, για ν΄ αυξήσουν τάχα την άξια των αποθεματικών μας, δεν τις απαλλάσσουν από την ευθύνη τους να φυλάσσουν σαν κόρη οφθαλμού τις οικονομίες μας που τους καταθέταμε για να παίρνουμε τις συντάξεις που πριν αναφέραμε, δεν απαλλάσσουν ούτε τη σημερινή ούτε καμιά μελλοντική κυβέρνηση από την υποχρέωση να καταβάλλουν συντάξεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας και να είναι αντίστοιχες των αποθεματικών όλων των ταμείων αφού επιστραφούν τα κλεμμένα και αποκατασταθούν στην πραγματική τους ποσότητα.
Γι΄ αυτό η διεκδίκηση αξιοπρεπών συντάξεων που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας για ζωή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι και θα είναι διαχρονικό αίτημά μας, που δεν μπορεί να το επισκιάσει καμιά συγκυρία, κανένα αποτέλεσμα του α ή β χειρισμού των σημερινών διαχειριστών της περιουσίας μας, είτε είναι καλοπροαίρετοι, είτε είναι πανέξυπνοι κι΄ αφοσιωμένοι, είτε είναι λαμόγια είτε είναι λίγο απ΄ όλα.

Και μένει το τεράστιο πρόβλημα:
Πώς θα γίνουμε περισσότεροι;
Πως θα ξεσηκώσουμε τους συνάδελφους από τον καναπέ;
Εδώ δεν υπάρχουν λύσεις θαύματα.
Εδώ θέλει υπομονή κι΄ επιμονή.
Παίζει τεράστιο ρόλο η σωστή πληροφόρηση, η δύναμη του παραδείγματος, η αλληλεγγύη και συμπόρευση με όλους τους ομοιοπαθείς συναδέλφους μας, το 1 ή 5 τηλεφωνήματα που θα κάνει ο καθένας από μας στον αποκαρδιωμένο ή αδιάφορο και απαισιόδοξο φίλο και γνωστό του συνάδελφο.
Παίζει ρόλο και η ανάγκη ανεβάσματος του κύρους και των δυνατοτήτων της Ένωσής μας της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, ώστε να γραφτούν και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και προβληματισμό της όλο και περισσότεροι συνάδελφοι. Γι’ αυτό άλλωστε δημιουργήθηκαν οι 20 Θεματικές Επιτροπές και το Ιστολόγιο estamede.gr το 2013-14.
Παίζει ρόλο η ευθύνη όλων των εκλεγμένων του ΔΣ να βρίσκουν κοινό τόπο συνεννόησης στο βασικό καθήκον κινητοποίησης των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ έξω από Κομματικές και Παραταξιακές σκοπιμότητες και ραδιουργίες.

Στον αγώνα μας παίζει σημαντικό ρόλο επίσης η οργάνωση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ.
Μέχρι σήμερα η ΕΣΤΑΜΕΔΕ λειτουργούσε επί χρόνια και λειτουργεί σε ένα γραφείο 12 τμ στον 2ο όροφο του κτηρίου του ΤΣΜΕΔΕ στην Κολοκοτρώνη 4, χωρίς οικονομικά μέσα, χωρίς σύγχρονο εξοπλισμό γραφείου, χωρίς τους απαιτούμενους χώρους των 150 τμ τουλάχιστον και χωρίς γραμματεία, με την εθελοντική προσφορά 4 μελών του ΔΣ και 3-4 μελών της ΕΣΤΑΜΕΔΕ.
Μετά την μεταφορά του ΤΣΜΕΔΕ στο νέο κτήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος ζητήσαμε χώρο στο νέο κτήριο για την στέγαση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και η διοίκηση αρνήθηκε με το επιχείρημα ότι δεν επαρκούν οι χώροι για την στέγαση του ίδιου του ΤΣΜΕΔΕ.
Σε αντάλλαγμα μας παραχωρεί 65 τμ σε τμήμα του κτηρίου στην Κολοκοτρώνη 4, με δική του είσοδο από την Άνθιμου Γαζή.
Αυτό αποτελεί μεν μία στοιχειώδη βελτίωση των απαιτούμενων χώρων λειτουργίας της ΕΣΤΑΜΕΔΕ αλλά δεν λύνει το πρόβλημα της σωστής λειτουργίας της και κυρίως μας αποξενώνει από την δυνατότητα καθημερινής επαφής με τους συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ, όπως γινόταν επί δεκαετίες.
Επομένως θα επιμείνουμε και θα επανέλθουμε για την απόκτηση ενός γραφείου τουλάχιστον 15 τμ στο νέο κτήριο του ΤΣΜΕΔΕ και την διεύρυνση του χώρου στα 150 τμ στην Άνθιμου Γαζή.

Τα Κτήρια του ΤΣΜΕΔΕ είναι δικό μας δημιούργημα, γίνηκαν από τα αποθεματικά που τα τροφοδοτούσαμε με τις εισφορές μας και η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ οφείλει να μας αντιμετωπίσει ανάλογα.
Έχουν μεγάλες ευθύνες όλοι οι αρμόδιοι και οι υπουργοί και το ΕΤΑΑ και το ΤΕΕ για να αλλάξει άμεσα αυτή η στάση απέναντι στους συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ και την ΕΣΤΑΜΕΔΕ που τους εκπροσωπεί.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ,
ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ.
ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.
ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΤΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ.

 

HENRY FORD  2

 

ΡΟΤΣΙΛΔ

 

ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1950 ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,
ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΝ ΧΤΙΣΑΜΕ.
ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΚΤΗΡΙΑ, ΔΡΟΜΟΥΣ, ΛΕΩΦΟΡΟΥΣ, ΓΕΦΥΡΙΑ, ΦΡΑΓΜΑΤΑ, ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΜΕΤΡΟ, ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΡΓΑ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΛΠ., ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΑΜΕ.
ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΤΕΤΙΘΕΤΟ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΑΠΟ ΤΟ 1950 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.
ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ, ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ή ΜΕΧΡΙ 500 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ Η ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ, ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ.
ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ, ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΛΑΠΕΙ.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ‘ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ’.
ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 6.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

ΚΑΛΟ ΕΥΦΥΟΛΟΓΗΜΑ Η ‘ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ’, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ Η ΕΠΙ 65 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

Σύμφωνα με Π.Δ. του 2007 το ύψος των εισφορών έχει ανάλογη πορεία με την διαμόρφωση του Α.Ε.Π. της χώρας και παρ’ ότι το δεύτερο έχει υποστεί μείωση κατά τα τελευταία χρόνια -άνω του 20%- όχι μόνον δεν μειώθηκαν οι εισφορές των εν ενεργεία μηχανικών, αλλά, μειώσατε τις συντάξεις και τις παροχές περιθάλψεως, προς όλους τους ασφαλισμένους στο ΤΣΜΕΔΕ.
Γνωρίζετε το πόσες διατάξεις του ποινικού και αστικού δικαίου έχετε παραβεί και τα αποτελέσματα αυτών των παραβάσεών σας, μόνο και μόνο επειδή μειώσατε τις παροχές αντί να μειώσετε τις εισφορές;

Με τον νόμο Ν 3723 9/12/2008 ( άρθρα 2, 3, 4, 5 ) επί Κ. Καραμανλή δόθηκαν εγγυήσεις κατ αρχήν στις τράπεζες 23 δις αποκλειστικά για χορήγηση στεγαστικών δανείων , κεφάλαια κινήσεως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας .

Κατόπιν επί Γ. Παπανδρέου δόθηκαν ακόμη 140 δις για τον ίδιο λόγο όπως φαίνεται κατωτέρω :
N. 3845 6- 5- 2010 ( άρθρα 4 παράγραφος 8 ) 15 δισεκατομμύρια
Ν. 3864 21- 7- 2010 ( άρθρα 3 παράγραφος 1 ) 10 δισεκατομμύρια
Ν. 3872 3- 9- 2010 ( άρθρο 7 ) 25 δισεκατομμύρια
Ν. 3965 18- 5- 2011 ( άρθρο 19 παράγραφος 1 ) 30 δισεκατομμύρια
Ν. 4031 9-12-2011 ( άρθρα 1 , 2 ) 60 δισεκατομμύρια
Και ….. επί κυβερνήσεων συνεργασίας ακόμα 70 δις ευρώ
Ν. 4056 12- 3-2012 ( άρθρο 21 ) 30 δισεκατομμύρια
Ν. 4079 19- 9-2012 ( άρθρο 1 παράγραφος 1 ) 40 δισεκατομμύρια

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 233 Δις = 23 + 140 + 70 . μέχρι τώρα !!!

ΠΩΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΧΡΕΩΣΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

α) Το κράτος δεν έβαλε απλά την υπογραφή του σαν εγγυητής, αλλά έδωσε ομόλογα για τα ανωτέρω ποσά στις τράπεζες και αυτές τα έδωσαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και πήραν δάνειο σε μετρητά .
Αντί όμως να δώσουν ως όφειλαν τα λεφτά στον κόσμο, ( όπως ο νόμος όριζε ), για στεγαστικά δάνεια και κεφάλαια κινήσεως σε μικρομεσαίες και σε ζωτικής σημασίας επιχειρήσεις, που θα εκτίνασσαν την οικονομία και την ανάπτυξη , οι τράπεζες δεν τα έδωσαν και με μέρος αυτών
αγόρασαν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου με επιτόκιο 4,8% , βάζοντας στην τσέπη την διαφορά επιτοκίου.

Μήπως έκαναν απλά ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ;

β) Τα ομόλογα αυτά είχαν διάρκεια έως τρία χρόνια .

γ) Στην λήξη των ομολόγων οι τράπεζες όφειλαν να εξοφλήσουν τα δικά τους δάνεια προς την ΕΚΤ, να πάρουν πίσω τα ομόλογα και να τα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο για να ακυρωθούν.

δ) Για αυτά τα ομόλογα που πήρε η κάθε ιδιωτική τράπεζα έπρεπε να είχε δώσει αντίστοιχες εξασφαλίσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο ( κινητά – ακίνητα ) και να καταβάλει προμήθεια στο Ελληνικό Δημόσιο επειδή αυτό ήταν εγγυητής.
Υπεύθυνος για την παραλαβή των εξασφαλίσεων από τις τράπεζες όπως ο νόμος 3723/08 ορίζει, ήταν ο διοικητής της Ιδιωτικής Τράπεζας Της Ελλάδος .
Τις έχει πάρει ;

Επειδή επέκτειναν την ισχύ των νόμων για την ενίσχυση των πιστωτικών ιδρυμάτων μέχρι της 31/12/2012 για να χορηγήσουν και άλλα δις στις τράπεζες

Επειδή η αξία των τραπεζών είναι σήμερα υποπολλαπλάσια των εγγυήσεων (περίπου 3δις) τα κρατικά ομόλογα που πήραν οι τράπεζες είναι 233 δις και αν δεν υπάρχουν εξασφαλίσεις
στην λήξη τους αυτά τα ομόλογα θα πρέπει να πληρωθούν από το κράτος , δηλαδή εμάς τους φορολογούμενους.

Επειδή το υπουργείο οικονομικών μας ανακοίνωσε ότι ενώ το χρέος της χώρας στο τέλος του πρώτου τριμήνου στις 3 1/3/2012 ήταν 280,29 δις και εντός του δευτέρου τριμήνου διαμορφώθηκε στις 30/6/2012 στα 303,53 δις, δηλαδή αυξήθηκε 23 δις όσα και τα ομόλογα του πρώτου πακέτου που δόθηκε επί Καραμανλή αρχές του 2009 και έληγαν αρχές του 2012.
Είναι λοιπόν προφανές ότι αυτά τα ομόλογα οι τράπεζες δεν τα πλήρωσαν στην Ε.Κ.Τ. για να τα φέρουν για ακύρωση, επειδή οι ίδιες ομολογούν ότι έχουν πρόβλημα ρευστότητος και περιμένουν την ανακεφαλαιοποίηση.

Έτσι το κράτος ή τα εξόφλησε ή τα αντικατέστησε με νέα ομόλογα αυξάνοντας το χρέος κατά 23 δις τα οποία θα πληρώσουμε εμείς με φόρους .

Επειδή στις 30/8/2012 κατατέθηκε στην βουλή ερώτηση αν τα ανωτέρω ομόλογα είναι η αιτία αύξησης του χρέους και η απάντηση του υπουργείου το επιβεβαιώνει .

Επειδή για το σύνολο των ανωτέρω έχει ξεκινήσει προανάκριση για την διερεύνηση ευθυνών και απονομή δικαιοσύνης

Επειδή στον προϋπολογισμό του 2012 αναφέρεται ότι η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ 120,9 δις μέσα στο 2012 για τόκους χρεολύσια και ενίσχυση τραπεζών.

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012

clip_image002

 

Και με απλή λογική, αφού οι ισολογισμοί του κράτους, δηλαδή έξοδα έσοδα, κυμαίνονται μεταξύ 50-55 δις τον χρόνο, τα 120,9 δις θα αυξήσουν το << χρέος >> με δανεικά τα οποία θα πάρουν ιδιώτες, δηλαδή οι τράπεζες και θα τα πληρώσουμε εμείς με φόρους.
Με το χρέος συνεχώς να αυξάνεται , επειδή η εκάστοτε κυβέρνηση δίνει λεφτά επιλεκτικά στις τράπεζες, αλλά την υποχρέωση να επιστραφούν αυτά τα λεφτά στους δανειστές την επιβάλουν στο κράτος, δηλαδή τελικά σε μας που θα τα πληρώσουμε με φόρους, είναι προφανές ότι η εξόφληση θα γίνει κατ αρχάς με την μεταβίβαση της κρατικής περιουσίας και μετά της ιδιωτικής.
Διότι με τους συνεχείς φόρους αφού πάρουν και τα τελευταία μετρητά των Ελλήνων, θα πάρουν και τα ακίνητα τους.

ΖΗΤΑΜΕ

1. ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Οι διαχειριστές της εξουσίας και οι τράπεζες έστησαν την μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία , ώστε να φορτώσουν τον κόσμο με χρέος και με δικαιολογία το χρέος, να μεταβιβάσουν την κρατική και ιδιωτική περιουσία στις εταιρείες των παγκόσμιων τοκογλύφων με συμβόλαια.

Δηλαδή, ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ !

Έδωσαν με ΦΕΚ συνολικά 233 δις ευρώ σε ομόλογα στις τράπεζες, για να πάρουν δάνεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και να τα δώσουν στον κόσμο σε στεγαστικά δάνεια και κεφάλαια κινήσεως στις επιχειρήσεις, ( Ν.3723 κλπ.) αλλά, με ΦΕΚ από την αρχή τους είπαν
ότι αν δεν τα πληρώσουν οι τράπεζες θα μπουν στο δημόσιο χρέος να τα πληρώσει ο κόσμος !!!

Νομιμοποίηση Απάτης με ΦΕΚ !!!

Με την δικαιολογία της εξόφλησης του χρέους μεταβιβάζουν την κρατική και ιδιωτική περιουσία στα αφεντικά τους, τους ξένους τοκογλύφους .

ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ :

Οι τράπεζες έκαναν υπεξαίρεση διότι τα λεφτά που πήραν δεν τα έδωσαν με δάνεια στον κόσμο όπως όριζε ο νόμος και όφειλαν να κάνουν.

Οι τράπεζες και διαχειριστές της εξουσίας έκαναν απάτη σε βάρος μας διότι με υπουργικές αποφάσεις από την αρχή όρισαν αυτά τα λεφτά να μην τα πληρώσουν οι τράπεζες, αλλά να μπουν στο χρέος και να τα πληρώσουμε εμείς.
α) Το κράτος δεν έβαλε απλά την υπογραφή του σαν εγγυητής, αλλά έκδωσε και έδωσε ομόλογα για τα ανωτέρω ποσά στις τράπεζες και αυτές τα έδωσαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και πήραν δάνειο σε μετρητά με 1% επιτόκιο .
Αντί όμως να δώσουν ως όφειλαν τα λεφτά στον κόσμο όπως ο νόμος όριζε για στεγαστικά δάνεια και κεφάλαια κινήσεως σε μικρομεσαίες και σε ζωτικής σημασίας επιχειρήσεις, που θα εκτίνασσαν την οικονομία και την ανάπτυξη , οι τράπεζες δεν τα έδωσαν και με μέρος αυτών αγόρασαν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου με επιτόκιο 4,8% , βάζοντας στην τσέπη την διαφορά επιτοκίου.

Δηλαδή έκαναν απλά ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ

β) Τα ομόλογα αυτά είχαν διάρκεια έως τρία χρόνια .

γ) Στην λήξη των ομολόγων οι τράπεζες όφειλαν να εξοφλήσουν τα δικά τους δάνεια προς την ΕΚΤ, να πάρουν πίσω τα ομόλογα και να τα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο για να ακυρωθούν.

δ) Για αυτά τα ομόλογα που πήρε η κάθε τράπεζα έπρεπε να είχε δώσει αντίστοιχες εξασφαλίσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο ( κινητά – ακίνητα ) ή και να καταβάλει προμήθεια στο Ελληνικό Δημόσιο επειδή αυτό ήταν εγγυητής.

Υπεύθυνος για την παραλαβή των εξασφαλίσεων από τις τράπεζες όπως οι νόμοι 3723/2008 και 1608/1950 ορίζουν, ήταν ο διοικητής της Τράπεζας Της Ελλάδος .
Τις έχει πάρει ;

Επειδή η αξία των τραπεζών είναι σήμερα υποπολλαπλάσια των εγγυήσεων, (περίπου 3 δις), τα κρατικά ομόλογα που πήραν οι τράπεζες είναι 233 δις και αν δεν υπάρχουν εξασφαλίσεις στην λήξη τους αυτά τα ομόλογα θα πρέπει να πληρωθούν από το κράτος , δηλαδή εμάς ( και εσάς ) τους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες .

Επειδή το υπουργείο οικονομικών μας ανακοίνωσε ότι ενώ το χρέος της χώρας στο τέλος του πρώτου τριμήνου στις 3 1/3/2012 ήταν 280,29 δις και εντός του δευτέρου τριμήνου διαμορφώθηκε στις 30/6/2012 στα 303,53 δις, δηλαδή αυξήθηκε 23 δις όσα και τα ομόλογα του πρώτου πακέτου που δόθηκε επί Καραμανλή αρχές του
2009 και έληγαν αρχές του 2012.
Είναι λοιπόν προφανές ότι αυτά τα ομόλογα οι τράπεζες δεν τα πλήρωσαν στην Ε.Κ.Τ. για να τα φέρουν για ακύρωση, επειδή οι ίδιες ομολογούν ότι έχουν πρόβλημα ρευστότητος και περιμένουν την ανακεφαλαιοποίηση.

Έτσι το κράτος ή τα εξόφλησε ή τα αντικατέστησε με νέα ομόλογα αυξάνοντας το χρέος κατά 23 δις τα οποία θα πληρώσουμε εμείς ( οι Έλληνες πολίτες ) με φόρους .

Επειδή στις 30/8/2012 κατατέθηκε στην βουλή ερώτηση αν τα ανωτέρω ομόλογα είναι η αιτία αύξησης του χρέους και η έγγραφη απάντηση στις 24/9/2012 του υπουργού οικονομικών έμμεσα το επιβεβαιώνει.

Επειδή για το σύνολο των ανωτέρω έχει ξεκινήσει προανάκριση για την διερεύνηση ευθυνών και απονομή δικαιοσύνης μετά την καταγγελία μας στον Άρειο Πάγο στις 9/2/2012

Επειδή στον προϋπολογισμό του 2012 αναφέρεται ότι η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ 120,9 δις μέσα στο 2012 για τόκους χρεολύσια και ενίσχυση τραπεζών.

Και με απλή λογική, αφού οι ισολογισμοί του κράτους, δηλαδή έξοδα έσοδα, κυμαίνονται μεταξύ 50-55 δις τον χρόνο, τα 120,9 δις θα αυξήσουν το << χρέος >> με δανεικά, τα οποία θα τα πάρουν ιδιώτες, δηλαδή οι τράπεζες και θα τα πληρώσουμε εμείς
( οι Έλληνες πολίτες ) με φόρους.
Με το χρέος συνεχώς να αυξάνεται :
1) επειδή η εκάστοτε κυβέρνηση έδινε εγγυήσεις με την μορφή ομολόγων στις τράπεζες.
2) επειδή οι τράπεζες τα ρευστοποίησαν δίνοντας τα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ε.Λ.Α. ,
3) επειδή οι τράπεζες όφειλαν να τα δώσουν στον κόσμο για στεγαστικά δάνεια και κεφάλαια κινήσεως στην αγορά για να υπάρξει ανάπτυξη.
4) επειδή οι τράπεζες δεν τα έδωσαν ως όφειλαν στον κόσμο.
5) επειδή τα λεφτά αυτά τα έδωσαν επιλεκτικά σε λίγους
6) επειδή από την αρχή σχεδίασαν και καθόρισαν εγγράφως ότι αν οι τράπεζες δεν πληρώσουν αυτά τα ομόλογα , τότε αυτά θα μπουν στο δημόσιο χρέος.

Αυτό αποδεικνύεται με επίσημα κρατικά έγγραφα , διότι την στιγμή που έδινε τα ομόλογα στους τραπεζίτες με υπουργική απόφαση, όπως όριζε ο νόμος , όχι μόνο δεν πήραν εξασφαλίσεις , αλλά στην τελευταία παράγραφο της υπουργικής απόφασης αναφέρετο ότι ….
«…σε περίπτωση που οι τράπεζες δεν εξοφλήσουν τα δάνεια τους στην Ε.Κ.Τ. και έτσι καταπέσουν τα ομόλογα ,
τότε το ποσόν των ομολόγων μαζί με τα υπόλοιπα έξοδα θα μπουν στο δημόσιο χρέος ….»
και έτσι θα πρέπει να τα πληρώσουμε εμείς οι Έλληνες πολίτες με
φόρους.

Την στιγμή δηλαδή που το Ελληνικό κράτος έδινε τα ομόλογα στις τράπεζες, τους έλεγε επισήμως και εγγράφως , << μπορείτε να μην τα πληρώσετε >> , θα τα προσθέσουμε στο Ελληνικό εξωτερικό χρέος , το οποίο θα πληρώσουν τα κορόιδα οι Έλληνες φορολογούμενοι .

Ενδεικτικά σας αναφέρω το ΦΕΚ με Αρ. Φύλλου 2151 της 31/12/2010 Τεύχος Δεύτερο όπου έδωσαν 12 δις στις τράπεζες Eurobank , Eθνική και Alphabank .

Με απλά λόγια απάτη εξ αρχής ( με απόκρυψη στοιχείων, αθέμιτη αποσιώπηση ) σε βάρος των Ελλήνων πολιτών , με υπουργική απόφαση.

Το δημόσιο χρέος λόγω του μεγέθους που θα φτάσει δεν θα μπορεί να εξοφληθεί .
Είναι λοιπόν προφανές ότι η << εξόφληση >> θα γίνει κατ αρχάς με την μεταβίβαση της κρατικής περιουσίας και μετά της ιδιωτικής , όπως έχει ήδη αρχίσει να γίνεται.

Διότι με τους συνεχείς φόρους αφού πάρουν και τα τελευταία μετρητά του λαού, θα πάρουν και τα ακίνητα.

Όμως η αύξηση του δημόσιου χρέους, δεν έγινε λόγω της αύξησης των δαπανών λειτουργίας του κράτους χωρίς να αυξάνονται ανάλογα τα έσοδα, αλλά σχεδιάστηκε από
την αρχή ώστε να πάρουν οι Τράπεζες τα λεφτά και να τα πληρώσουμε εμείς με φόρους.
Έτσι μη δυνάμενοι να εξοφλήσουμε το χρέος λόγω του μεγέθους , θα μεταβιβαστεί η κρατική και ιδιωτική περιουσία τόσο__ στους ξένους τοκογλύφους όσο και στους ντόπιους νταβατζήδες ( κατά την έκφραση πρώην πρωθυπουργού ), με την αιτιολογία της εξόφλησης του χρέους και της ζημιογόνου λειτουργίας της
κρατικής μηχανής .

Έχουν δώσει λοιπόν στις τράπεζες εγγυήσεις 233 δις ευρώ ,
( δηλαδή όσες είναι οι συνολικές δαπάνες του κράτους σε 4,5 χρόνια ), από τα οποία τα πρώτα 23 δις μπήκαν στο δημόσιο χρέος στις 30/6/2012 και επιβάλουν από εμάς να τα πληρώσουμε τώρα, κόβοντας μισθούς συντάξεις κοινωνικές παροχές κλπ.

Και για τα πρώτα 23 δις επιβάλλονται παράνομα τα τελευταία μέτρα και φόροι και εισπράττονται με την συμμετοχή των Δ.Ο.Υ.
Για τα επόμενα παράνομα 45 δις που λήγουν στο 2013 και τα υπόλοιπα παράνομα 165 δις που λήγουν στο 2014 και 2015 , θα πάρουν επιπλέον μέτρα-φόρους και πάλι θα κληθούν οι Δ.Ο.Υ. να τους εισπράξουν παράνομα από τους φορολογούμενους Έλληνες.

Από το τελευταίο δε δάνειο των 44 δις , τα 40 δις θα πάρουν πάλι οι τράπεζες και για αυτά θα μπουν νέοι φόροι σε μας.

2. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΤΟΚΑ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 1950 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

3. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΔ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Θα ακολουθήσουν τρίλεπτες ομιλίες των μελών του Δ.Σ. που θα εκθέσουν τις δικές τους ιδιαίτερες αντιλήψεις που δεν περιλαμβάνονται στο παρόν κείμενο.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 10.30΄ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16.12.2015