Τρίτη, Ιούνιος 19, 2018

Διεθνής δραστηριότητα

Συνάδελφοι, η ενημέρωσή σας για τα φλέγοντα (επανυπολογισμός συντάξεων, υγεία, εφάπαξ, χηρεία κ.λπ.) θα συνεχιστεί με τα πρακτικά του ΔΣ μας, της 24/5/18, το οποίο ματαίως προσπάθησαν να διαλύσουν οι εντεταλμένοι υπηρέτες του γνωστού κομματικού οργανισμού. Έχουσι γνώσιν οι φύλακες.
Κάνοντας μια ωφέλιμη παρένθεση σας πληροφορούμε ότι, πέραν της Πανελληνιοποίησης, ξεκινάμε μια δραστηριότητα διεθνών επαφών (FERPA, VDI κ.ά.) με πολλαπλά οφέλη : Αλληλοενημέρωση για τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά και ασφάλιση υγείας, ανάδειξη των δυσχερειών του Ελληνικού χώρου, ενδυνάμωση σε κοινές διεκδικήσεις, καινοτόμες ιδέες για τη βιωσιμότητα του διεθνώς χειμαζόμενου ασφαλιστικού, συμβολή σε αναπτυξιακές προσπάθειες στην πατρίδα μας κ.ά.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δραστηριότητα επίλεκτων μελών μας που εκπροσωπούν το σινάφι μας επάξια. Μεταξύ άλλων σας αναφέρουμε σήμερα την εξής αξιόλογη:
Στις 13 έως 15 Μαΐου στην Σόφια της Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκε το ΙV Πανευρωπαϊκό Φόρουμ των Αποφοίτων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Πρώην ΕΣΣΔ και σήμερα Ρωσίας. Από την Ελλάδα στο φόρουμ μετείχε η δικιά μας Πανελλήνια Ένωση Ποντίων Επιστημόνων των Αποφοίτων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Πρώην ΕΣΣΔ και σήμερα Ρωσίας (ΠΕΠΕ) με επικεφαλής της αποστολής τον Πρόεδρο Παναγιώτη Ξανθόπουλο. Η συνάντηση των Αποφοίτων στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Εκτός του προέδρου στην αποστολή μετείχαν ο Παναγιώτης Στυλίδης και ο Χάρης Λαζαρίδης. Η αποστολή μας έκανε αισθητή την παρουσία της με σημαντικές, τεκμηριωμένες επιστημονικά παρεμβάσεις, που αφορούσαν την ιατρική επιστήμη, την πολιτική , την οικοδομική δραστηριότητα, τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα στον τουρισμό και άλλα θέματα. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε το επόμενο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ φόρουμ να το διοργανώσουμε εμείς, ως ΠΕΠΕ, στην Αθήνα τον Μάιο του 2020.
Στη φωτογραφία το δραστήριο Αρωγό Μέλος του ΔΣ μας Χάρης Λαζαρίδης προ του Ορθόδοξου Ναού του Ρώσου Άγιου Αλέξανδρου Νιέφσκι, Δούκα του Νόβγκοροντ και αργότερα ηγέτη όλης της Ρωσίας.

About eydoxia