Γράμμα προς νέους και πάντα νέους συνταξιούχους

Υπάρχουν στο χώρο δύο παρατάξεις. Η Πανεπιστημονική (Π) του ΚΚΕ. Και οι Ακομμάτιστοι Μαχόμενοι, σε συντομία όπως κ στο ΦΒ, “Μάχιμοι Μηχανικοί”, συνάδελφοι όλων των αποχρώσεων, μη εξαρτώμενοι από καμία εξουσία, εργαζόμενοι από τα κάτω, στη βάση. Πώς ; Με αμεσοδημοκρατικές (Α/Δ) διαδικασίες «Η Α/Δ είναι τεχνολογικά εφικτή».

Δεν μετέχουμε συνειδητά στη λειτουργία της ΠΕΤΟΜ για τυπικούς κ ουσιαστικούς λόγους. Οι τυπικοί εκφράστηκαν στο Δικαστήριο με το οποίο αμφισβητήσαμε τη νομιμότητα του ΔΣ ΠΕΤΟΜ κ δεν μιλάμε γι’ αυτούς γιατί επίκειται η απόφαση.
Οι ουσιαστικοί είναι δύο κύριοι α) γιατί υπάρχουν δύο κόσμοι – δύο στόχοι – δύο τρόποι εργασίας κ συνιστά απώλεια χρόνου και ενέργειας η ενασχόληση μας διότι β) εκφράζουμε τη δική μας θεωρία κ δράση (ο καθένας συνεισφέρει ελεύθερα ατομικά και όχι βάσει κομματικής κατεύθυνσης) στο συνδικαλιστικό όργανο από το 1945 ΟΛΩΝ των 35.000 ασφαλισμένων π.ΤΣΜΕΔΕ, την ΕΣΤΑΜΕΔΕ (www.estamede.gr) που περιλαμβάνει και ΟΛΟΥΣ τους εκπροσωπούμενους της ΠΕΤΟΜ.

Οι της Π πιστεύουν σε ανατροπή κ επικράτηση του Κομμουνισμού όταν υπάρξει μια κρίσιμη μάζα έστω μειοψηφική. Γι’ αυτό πιστεύουν μόνο στην πάλη μέσω διαδηλώσεων. Εμείς ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ. Ξέρουμε από τα Κινήματα στην Πλ. Συντάγματος (2010-12) ότι οι οργανωμένες διαδηλώσεις χρησιμοποιούνται από το σύστημα ως εκτόνωση της λαϊκής οργής. Πιστεύουμε σε ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ : και κινηματικά αλλά και διεκδικητικά με επιστημονική τεκμηρίωση στα υπουργεία και νομικά ήτοι προσφυγές, αγωγές. Τεράστια η εθελοντική προσπάθεια γιατί χρειάζεται σκληρή μελέτη, αλλά Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
Οι της Π δεν έχουν επιτύχει απολύτως τίποτα, εμείς πάρα πολλά.

Ενδεικτικά:

– Ζωντανό το αίτημα για 3 Υποταμεία στον Ενιαίο ΕΦΚΑ, εν αναμονή ΣΤΕ.

– Μεγιστοποίηση ήτοι σχεδόν διπλασιασμό των ασφαλιστέων μισθών των παλαιών (1.146 € για κύρια σύνταξη κ 1.525 € για ειδική προσαύξηση), αλλά και ασφάλιστρο για την ειδική προσαύξηση το 12% (το υψηλότερο ποσοστό), που αφορά παλαιούς και νέους.

– Έκδοση υπουργικής απόφασης ειδικά για τους μηχανικούς με τριπλασιασμό εφάπαξ, από απόφαση ΤΣΜΕΔΕ κ ΕΤΑΑ 2.960€ σε 10.000€, που αφορά κυρίως τους νέους διότι οι παλαιοί το είχαν εισπράξει.      Η υπηρεσία χρησιμοποιεί το δικό μας excel για τον υπολογισμό των εφάπαξ. Καθημερινά από διμήνου στο ΕΤΕΑΕΠ εργάζονται 5-7 εθελοντές συνταξιούχοι μηχανικοί για την επιτάχυνση της έκδοσης των αποφάσεων εφάπαξ που αφορούν παλαιούς και νέους από 1/9/2013 μέχρι και σήμερα.
Συρρίκνωση Προσωπικής Διαφοράς (ΠΔ) των παλαιών δηλ του εργαλείου μειώσεων συντάξεων από 45% σε 24%, πρώτοι εξ όλων όσο κ οι ένστολοι.

– Αναμένονται αποφάσεις ΣΤΕ για πιθανές αντισυνταγματικές πτυχές Ν. Κατρούγκαλου όπου μετέσχομε, παρά τη λυσσώδη αντίδραση της Π με παραστάσεις της στο ΔΣΑ κ το Διοικητή Τρ. Πειραιώς για μπλοκάρισμα των χρημάτων  μας.

– Τώρα σε εξέλιξη μάχη από μηνών για εξάλειψη της ΠΔ δεδομένου ότι τα άρθρα 14 κ 33 του 4387/16 παραμένουν απειλητικά (αφορά παλαιούς μέχρι 12/5/2016 και νέους μέχρι 31/12/2018

– Το μεγάλο νέο: δεν μπορούσαμε να εκπροσωπήσουμε νέους συνταξιούχους όσο ήσαν λίγοι, τώρα ξεκινάμε νέο αγώνα γιατί κοινοί οι στόχοι και τα επιχειρήματα των παλιών στον επανυπολογισμό, των νέων στον υπολογισμό. Κοινός παρονομαστής για αξιοποίηση η βιωσιμότητα του π. ΤΣΜΕΔΕ (40 χρόνια) και αναλογία ασφαλισμένων προς συνταξιούχους 7:1  κ τώρα 4 : 1, επτάμισυ δις κλοπή περιουσίας μας. Άρα τότε με μικρές σχετικά εισφορές από πολλούς ασφαλισμένους, ικανοποιητικές συντάξεις για λίγους συνταξιούχους. Τώρα δεν υπολογίζεται αυτός ο παράγοντας αλλά ΜΟΝΟ οι εισφορές. Υποδείξαμε και αγωνιζόμαστε στο υπουργείο για συγκεκριμένους τρόπους θεραπείας.

– Επιτύχαμε να καταβάλλεται η ετήσια συνδρομή των 12 € με παρακράτηση 1 € / μήνα πράγμα που λύνει το θέμα της ρευστότητας του σωματείου κ διευκολύνει την καταβολή  των συναδέλφων.

– Βρήκαμε τη λύση για ομαδική ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ προαιρετική ασφάλιση περίθαλψης με ένα πενηνταράκι τη μέρα και σε ιδιωτικά νοσοκομεία και αυτή τη στιγμή οι συν ΕΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ συμπληρώνουν Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο διαδίκτυο κ έπεται δημοπρασία.

– Ξεκινήσαμε οργάνωση και συμμετοχή σε εκδηλώσεις Πολιτισμού.

– Ίσως το κυριότερο: κερδίσαμε την πρώτη 50άδα αγωγών επιστροφής αντισυνταγματικών μνημονικών περικοπών συντάξεων κλπ κ έπονται άλλες πάνω από 30 για τις οποίες αγωνιζόμαστε να επιταχυνθεί η έκδοση αποφάσεων ( το σκεπτικό της απόφασης θα βοηθήσει και τους νέους συνταξιούχους έως 31/12/2018).

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΑΜΕΔΕ !
ΣΤΕΛΕΧΩΣΤΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΑΣ !