ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

                                                                                    3.5.2017

 

  1. Κατά το άρθρο 18 παρ. 2 του Καταστατικού της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, η Γενική Συνέλευση των μελών καλείται μια φορά το έτος και εντός το πολύ 5 μηνών από της λήξεως του οικονομικού έτους. Τίθενται προς έγκριση και έλεγχο των μελών:

α) Ο Διοικητικός Απολογισμός, β) Ο Οικονομικός Απολογισμός του λήξαντος έτους και ο Προϋπολογισμός του επόμενου οικονομικού έτους και γ) Η έκθεση της Οικονομικής Επιτροπής της Οικονομικής Διαχειρίσεως.

  1. Πράγματι, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., σε συνεννόηση με την πλειοψηφία, έκρινε ότι αποκλειστικό θέμα για την Τακτική Γενική Συνέλευση είναι μόνο η κατά το άρθρο 18 του Καταστατικού έγκριση των πιο πάνω.
  2. Η πονηρή αλεπού που λέγεται Κώστας Τζατζάνης και με τις δόλιες συμπεριφορές του, επειδή γνωρίζει ότι η Γενική Συνέλευση για τα πεπραγμένα της χρονικής περιόδου 2/6/2016 έως 30/4/2017 του Δ.Σ. της ΕΣΤΑΜΕΔΕ θα τύχει ευμενούς αποδοχής, ανακοίνωσε με διάφορα τεχνάσματα ότι επιθυμεί να γίνει μια συναινετική Γενική Συνέλευση, με κινητοποιήσεις κάτω από τα γραφεία του κ. Πετρόπουλου και με μαζικές πορείες στους δρόμους και τα γνωστά διάφορα συνθήματα του Περισσού. Επίσης, μιλάει για αρπαγές και αντιστάσεις και μας συμβουλεύει να λογικευθούμε εμείς της πλειοψηφίας και μας συκοφαντεί ότι εμείς της πλειοψηφίας είμαστε συντελεστές της πολιτικής των σφαγέων μας (δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων), απειλεί τον κ. Μακέδο, τον κ. Μπακαλέξη, και τον κ. Πετρόπουλο, τον κ. Σπίρτζη και τον κ. Στασινό ότι θα νιώσουν (εννοεί στο πετσί τους) ότι μόνον η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ και οι κομμουνιστές αγωνίζονται για τους συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ (ζητάει δηλαδή παράσημα από τον Περισσό), ομιλεί για δήθεν σεβασμό της συνδικαλιστικής λειτουργίας (άρες – μάρες – κουκουνάρες) και παραδέχεται a priori την ήττα του από τώρα, με τη φράση του «εμείς ξέρουμε να χάνουμε».

            4) Εμείς, πάντως, αποφασίσαμε και συμφωνήσαμε να καλέσουμε τηλεφωνικά και τα 800 μέλη μας που ανήκουν στην πλειοψηφία μας (και πίνουν νερό στο όνομά μας) να έρθουν στη Γενική Συνέλευση και βέβαια, δεν είμαστε βέβαιοι αν θα ανταποκριθούν όλοι στο κάλεσμά μας, αλλά πιστεύουμε ότι θα έρθουν τουλάχιστον 200 συνταξιούχοι δικά μας μέλη και θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Πάντως, από το 2010 που άρχισαν να μας κόβουν τις συντάξεις μέχρι σήμερα, παλεύουμε για τις απώλειες, αλλά δυστυχώς βγαίνουμε ηττημένοι και χάνουμε τον αγώνα, διότι ο αντίπαλός μας – το κράτος – είναι πολύ ισχυρό. Τώρα, έρχονται καινούριες περικοπές συντάξεων, σε ποσοστό 18%, από το 2019 και μετά. Μέχρι τότε να μην πανικοβαλλόμαστε και να δούμε τι θα κάνουμε.   

  1. Πάντως, ένα είναι το γεγονός, ότι τα τελευταία 3 χρόνια, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΤΑΜΕΔΕ παράγει θετικό έργο και τα αποτελέσματα είναι η δεξαμενή των ψηφοφόρων μας που αγγίζουν σήμερα τα 800 μέλη (όσοι έχουν κάνει αγωγές μέχρι σήμερα) οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι για ηθικούς λόγους να έρχονται και να μας υποστηρίζουν πάντοτε. Βέβαια ένα είναι γνωστό: ότι οι συνταξιούχοι μέσης ηλικίας περίπου 70 ετών παρουσιάζουν μερική δυσκαμψία στις κινήσεις τους, σε αντίθεση με τους κομμουνιστές που αν πάρουν εντολή από τον Περισσό, θα τρέξουν να ανταποκριθούν αμέσως.

            Έχω τη γνώμη ότι τουλάχιστον για 5 τριετίες θα κερδίζουμε τις εκλογές, διότι ουσιαστικά ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ , σε αντίθεση  με την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ που είναι εξαρτημένη από το ΚΚΕ.

                                                                        ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ