Σάββατο, Οκτώβριος 20, 2018

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ. 1. Διαπιστώνουμε την ανάγκη να κλιμακωθεί και κορυφωθεί ως το τέλος του χρόνου η αντίστασή μας για τη διάλυση του ταμείου μας και την αρπαγή των αποθεματικών του. Οι μορφές του αγώνα μας θα προσαρμοστούν ανάλογα από την αρχή του 2017 και κυρίως μόλις αρχίσουν να δημοσιοποιούνται οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τις εφαρμοστικές αλλαγές. Το ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ καλείται να ρίξει όλο το βάρος του στην κατεύθυνση αυτή.

 

2. Η ΕΣΤΑΜΕΔΕ εναντιώνεται στην κυβερνητική αντιασφαλιστική λαίλαπα και καταγγέλλει τις ηγεσίες ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ για τη συμπόρευσή τους αλλά και για τη διαχρονική συμβολή τους στη λαίλαπα αυτή. Απαιτεί να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι από την εποχή Σιούφα και διεκδικεί συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, και επίπεδο των δωρεάν παροχών υγείας που να συμβαδίζει με τα επιτεύγματα της επιστημονικοτεχνικής προόδου.

3. Στα πλαίσια αυτά να σταματήσει άμεσα η προώθηση από το ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ των αντιασφαλιστικών και αντισυνταξιουχικών προτάσεων για το ΤΜΕΔΕ, το ΤσΜΕΔΕ, τα αποθεματικά, την Τράπεζα Αττικής. Σταθερή προβολή της διεκδίκησης για άμεση αποδέσμευση από την Τράπεζα Αττικής και επιστροφή με ευθύνη του κράτους στο ΤΣΜΕΔΕ όλων όσων του άρπαξε.

4. Να σταματήσει οποιαδήποτε ανάμιξη της ΕΣΤΑΜΕΔΕ με τις αγωγές σχετικά με τη λεηλασία των συντάξεών μας ή για σχετικούς συμβιβασμούς με το ΤΣΜΕΔΕ, δεδομένου ότι στην πράξη λειτουργεί αποπροσανατολιστικά. Σε σχέση με την προσωπική στάση του κάθε συναδέλφου σημειώνουμε, με βάση και την εμπειρία που έχει αποκτηθεί, ότι ο δρόμος αυτός τίποτε το θετικό δεν έχει να προσφέρει και είναι και επικίνδυνος. Μόνο αναμονή, έωλες ελπίδες και αποστράτευση από τους αγώνες που πρέπει να δώσουμε, όσο γίνεται πιο μαζικούς. Επίσης να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια ή ανάμιξη σε δικαστικές προσφυγές -κοροϊδία ενάντια στην αντιασφαλιστική νομοθεσία.

Η διεκδίκηση για την υλοποίηση του κληροδοτήματος Αξελού (γηροκομική φροντίδα κλπ) πρέπει να καλύψει όλες τις πτυχές των υποχρεώσεων της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, που είναι ο ουσιαστικός κληρονόμος και εκτελεστής σήμερα. Να διατρανωθεί παντού ότι δεν θα επιτραπεί καμιά άλλη κωλυσιεργία για την εφαρμογή της διαθήκης. Το ΤΣΜΕΔΕ είναι υποχρεωμένο άμεσα να χρηματοδοτήσει την εκτέλεση της διαθήκης και πρέπει το ΔΣ να οργανώσει αποτελεσματικές παρεμβάσεις, ώστε πριν το τέλος του χρόνου να πάρει η ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ απόφαση για τη χρηματοδότηση του γηροκομείου. Σε κάθε περίπτωση η ΕΣΤΑΜΕΔΕ δεν θα επιτρέψει να δοθεί ή μεταβιβαστεί ακίνητη περιουσία του ΤΣΜΕΔΕ σε κανένα (και για να εξασφαλιστεί ο σκοπός του κληροδοτήματος Αξελού).

Η διεκδίκηση του δικαιώματος της ΕΣΤΑΜΕΔΕ για επικοινωνία με τους 30.000 συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ ενάντια στην αυθαίρετη άρνηση του προέδρου και της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ να δοθούν τα στοιχεία επικοινωνίας – σε αντίθεση με την πρακτική πολλών άλλων οργανισμών και φορέων  όπως το ΙΚΑ, το ΤΕΕ κ.ά.– να κλιμακωθεί μέχρι να ικανοποιηθεί αυτό το δικαίωμα.

Τα γραφεία της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, που λειτουργούν ήδη μέσα στο κτήριο του ΤΣΜΕΔΕ στην Κλαυθμώνος, να οριστικοποιηθούν άμεσα σε συγκεκριμένο χώρο του κτηρίου ανεξάρτητα αν η ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ συναινέσει ή όχι.

Να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία για την αυτόματη καταβολή συνδρομής των μελών της ΕΣΤΑΜΕΔΕ με την παρακράτηση ανά μήνα του 1 ευρώ από την οικονομική υπηρεσία του ΤΣΜΕΔΕ.

9.Η ιστοσελίδα της ΕΣΤΑΜΕΔΕ εξυπηρετεί τον αγώνα διάσωσης του ταμείου των αποθεματικών και της διεκδίκησης αξιοπρεπών συντάξεων και περίθαλψης. Γίνεται βήμα δημοκρατικού διαλόγου με ισότιμη προβολή των παρατάξεων. Απαλλάσσεται η έκφραση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ στην ιστοσελίδα από την αμετροέπεια, το μυστικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον εθνικισμό. Καταδικάζεται η παρεμπόδιση την τελευταία στιγμή από τον πρόεδρο της μειοδοσίας και της αντικειμενικής ανάθεσης για τη διαχείρισή της. Να προχωρήσει άμεσα αυτή η διαδικασία.

Σε συνέπεια με όλα τα παραπάνω η ΓΣ αποφασίζει, ως πρώτο νέο βήμα για μια πιο αποτελεσματική συμμετοχή μας στους αγώνες που έρχονται, να ενταχθεί η ΕΣΤΑΜΕΔΕ στο Συντονιστικό των Συνταξιουχικών Οργανώσεων, σεβόμενη τις ιδιαίτερες πολιτικοσυνδικαλιστικές θεωρήσεις των μελών της

About kostas