Αποτελέσματα 2

Συνάδελφοι,
Η αίθουσα συγκεντρώσεων στην Κολοκοτρώνη έχει δυνατότητα ακροατηρίου 60 ατόμων, η δε άλλη που διεκδικούμε 150 ατόμων.
Ήδη διαμορφώθηκε η υπάρχουσα με τη μεταφορά 60 καρεκλών από την Κλαυθμώνος χάρη στη συντονισμένη δράση του Ταμία Τσιβεριώτη και των ακάματων αρωγών μελών ΔΣ Λαζαρίδη, Λυγκιάρη, Πίσχινα. Στην Κλαυθμώνος παραμένουν 120 καρέκλες που μπορούν να καλύψουν συγκεντρώσεις μας άνω των 200 ατόμων μαζί με αυτές του ΤΜΕΔΕ.
————————————————————————
Πήραμε μέρος σε συνεδρίες της Διοικούσας ΤΣΜΕΔΕ μία ο Γκουλιούμης και μια ο υπογραφόμενος και βοηθήσαμε αποτελεσματικά συναδέλφους σε δίκαιες ενστάσεις τους χωρίς να αναφέρουμε περαιτέρω λεπτομέρειες περί των υποθέσεων. Η γραμμή είναι «πάντα υπέρ του συναδέλφου, εκτός αν το αίτημα αντιβαίνει προδήλως στο Νόμο»
———————————————————————–
Παράσχαμε αποτελεσματική βοήθεια σε συνταξιοδοτικά προβλήματα συναδέλφων χωρίς περαιτέρω μνεία λεπτομερειών. Εννοείται ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ, ως Άνθρωποι. Και ο νοών νοείτω.
———————————————————————-
Πολλοί συνάδελφοι αναστατώθηκαν με την απόφαση της Θεσσαλονίκης ως μη όφειλαν.

Το εν λόγω θέμα είναι μικρό μέρος αυτού που έχει καλυφθεί από μακρού (2014) για όσους ασφαλισμένους μας το επιθυμούν και η απόφαση της Θεσσαλονίκης δεν προσθέτει κάτι νέο.
Ήδη στην Ανοιχτή Συνέλευση Μαρτίου 2018, που οι συνάδελφοι αγκάλιασαν με ενθουσιασμό παρά την αντίδραση της Πανεπιστημονικής, είχαμε καταθέσει ευνοϊκή απόφαση για ασφαλισμένο ΑΤΕ και για δικηγόρο ΑΜΕΑ με το ίδιο σκεπτικό.
Πρόσφατα δε την απόφαση υπέρ του δικού μας συναδέλφου Λιανού με τον ίδιο δικηγόρο Παυλάτο, που υποκριτικά χειροκρότησε η Π κάνοντας την κυβίστηση (κωλοτούμπα) της χρονιάς.
Για τις καταθέσεις αγωγών τώρα αναμένονται επιστροφές μερικών χιλιάδων ανάλογα την περίπτωση, αλλά για όσους είχαν κάνει αγωγές προ ΣΤΕ (2015) τα ποσά είναι δεκάδες χιλιάδες.
Σε κάθε περίπτωση έχει τονιστεί επανειλημμένα ότι το ΔΣ δεν ωθεί τους συναδέλφους προς καμία κατεύθυνση. Είναι αυτεξούσιοι να κάνουν ή όχι αγωγές, με τον ένα ή τον άλλο δικηγόρο.
Οφείλουμε όμως, και το πράττουμε, να στηρίζουμε κατά το δυνατόν τις επιλογές τους στο μέτρο που μπορούμε.
Συνοψίζοντας λοιπόν σας ενημερώνουμε ότι για τη διεκδίκηση του συνόλου των κρατήσεων (συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων), όσοι το επιθυμούν καταθέτουν ομαδικές αγωγές με το γνωστό μικρό σχετικά κόστος.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται μόνο για τα επιδόματα Πάσχα, Χριστουγέννων, Άδειας και δεν επιθυμεί να κάνει αγωγή, μπορεί κατ’ αρχήν να καταθέσει στο ταμείο του μια αίτηση, προφανώς δωρεάν, με την οποία να ζητεί να του καταβληθούν τα επιδόματα Πάσχα-Χριστουγέννων και Αδείας, λόγω του ότι καταργήθηκαν αντισυνταγματικώς με τις διατάξεις των ν. 4093/2012 και ν. 4321/2015, επιφυλασσόμενος για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός του. Θυμίζουμε πάντως ότι ο ΕΦΚΑ έχει κάνει έφεση.

————————————————————————————

Επειδή επιθυμούμε να οργανώσουμε ημερίδα για τα κόκκινα δάνεια και πώς αντιμετωπίζονται, σας καλούμε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον όσοι το επιθυμείτε για να κρίνουμε σε ποια αίθουσα θα γίνει η εκδήλωση.

Επίσης ξανακαλούμε όσους γνωρίζουν περίπτωση άγαμης θυγατέρας που της ζητούν πίσω ιλιγγιώδη αναδρομικά να μας το δηλώσουν.

————————————————————————————-

Επιλύσαμε πρόβλημα συναδέλφου από την Κρήτη, με τη βοήθεια του Διοικητή ΕΤΕΑΕΠ συν Ν. Μπρίκη, σχετικά με τις προϋποθέσεις χορήγησης επικουρικής σύνταξης στους μέχρι 31/12/92 (παλαιούς) ασφαλισμένους. Επειδή ίσως και άλλοι συνάδελφοι έχουν αυτό το πρόβλημα σας κοινοποιούμε τη λύση πατώντας το  ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΤΣΜΕΔΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2012.pdf

ΜΣΧ,
Κ. Δούκας