ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ ΑΠΟ 3/6/2016 ΕΩΣ 29/12/2016

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

                                                                             29.12.2016

Αναφέρομαι και επικαλούμαι ολόκληρη την από 6/12/2016 επιστολή μου προς το ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ με θέμα «ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ. ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ  ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ ΜΑΣ» και δυστυχώς έχω παράπονα ότι ενώ θα έπρεπε να ήταν το σπουδαιότερο θέμα που αφορά όλους τους συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ που μας ψήφισαν στις 3/6/2016 στους οποίους υποσχεθήκαμε, κατά την προεκλογική μας εκστρατεία, δυστυχώς η Διοίκηση του Σωματείου δεν ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε πάνω στο θέμα αυτό.

Και παρόλον ότι κάθε Δευτέρα εγώ προσωπικά ενοχλούσα τον κ. Σπινέλη από τις 30/1/2016 να καλέσει την Ολομέλεια και να βγει η σχετική απόφαση και ο ίδιος καθυστερούσε με την αιτιολογία ότι είναι σε απεργία ο δικηγορικός σύλλογος, που όπως είναι γνωστό αυτή η απεργία ξεκίνησε από τον Ιανουάριο και τελείωσε τον Ιούνιο του 2016, και ενώ ο ίδιος μου είχε δηλώσει, μετά τις θερινές διακοπές μου, ότι μελέτησε το θέμα και θα καλούσε την Ολομέλεια της Νομικής Υπηρεσίας.

Όπως επίσης, παρόλον που εγώ συνέχιζα τις προσπάθειές μου και ενώ ένας εκ των νομικών συμβούλων της Νομικής Υπηρεσίας, ο κ. Χάρης Τσιλιώτης, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου με έδρα την Κόρινθο μου δήλωνε κατηγορηματικά ότι θα ψηφίσει θετικά για το θέμα αυτό.

Όπως δήλωσα στην ανωτέρω επιστολή μου της 6/12/2016, ευθύνη φέρει φέρνει ολόκληρο το Συμβούλιο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ που αδρανούσε και όταν στις 22/12/2016 πήγαμε στη ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ και αναφέραμε τα 8 θέματά μας δεν δώσαμε την ιδιαίτερη βαρύτητα που έπρεπε σε αυτό το θέμα που ήταν στην κορωνίδα των προσπαθειών μας και γι αυτό είμαι πολύ στενοχωρημένος που δεν μπορέσαμε να βρούμε τον κ. Σπινέλη και ολόκληρη τη Νομική Υπηρεσία.

          Εγώ από δω και πέρα ξέρω τι θα κάνω και θα συνεχίσω μόνος μου τις προσπάθειές μου και διότι είμαι και λίγο τρελός κι έχω δηλώσει ενώπιον της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ και ενώπιον του κ. Σπινέλη ότι κάτω στο αυτοκίνητό μου που βρίσκεται έξω από το ΤΣΜΕΔΕ και είναι μέσα ο Φωκίωνας έχω ένα μπιτόνι με βενζίνη και θα βάλω φωτιά στο ΤΣΜΕΔΕ για να το κάψω και να έρθει η Πυροσβεστική και ο Εισαγγελέας να με κλείσει στον Κορυδαλλό να καταδικαστώ σε ισόβια χωρίς ελαφρυντικά για όλη μου τη ζωή. Αλλά τότε εσείς θα είστε οι ηθικοί αυτουργοί που δεν βοηθήσατε καθόλου και ασχολείστε με δευτερεύοντα και τριτεύοντα θέματα για τα οποία βέβαια συναίνεσα κι εγώ, αλλά το ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ήταν σύμφωνα με τα παραπάνω να εγκριθεί η απόφαση 2288/2015 του ΣτΕ και η 801/25.1.2016 της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ κάτι που θα δώσει ανάταση στις οικογένειες των συνταξιούχων συναδέλφων που μας ψήφισαν.

          Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ δεν νοιάζεται καθόλου για το θέμα αυτό. Ενώ αντιθέτως εάν κερδίσουμε κάποτε την υπόθεση αυτό θα σημαίνει ότι θα είμαστε για πολλά πολλά χρόνια κυρίαρχοι της ΕΣΤΑΜΕΔΕ.        

Βέβαια, το μόνο που πετύχαμε είναι το 1€ που είναι πολύ βασικό για τη συνέχεια της λειτουργίας των γραφείων της ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Τελειώνω και δηλώνω ότι μόλις πήρα τη σύνταξή μου ολόκληρη στις 22/12/2016, την ίδια μέρα ο Φωκίωνας την ξόδεψε και την κατέθεσε στην Εφορία μου ολόκληρη για όλες μου τις υποχρεώσεις, ΕΝΦΙΑ κλπ, παλαιές υποχρεώσεις (σε 100 δόσεις, σε 12 δόσεις κλπ κλπ) κι έτσι μη ζητήσετε να έρθω σε κάποιο ΔΣ, δεν έχω μία ούτε για βενζίνη και να ξαναγίνει αυτό (το ΔΣ) την 1/2/2017 διότι στις 28/1/2017 θα πάρω τη σύνταξή μου του Φεβρουαρίου.                            ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ