Δευτέρα, Αύγουστος 20, 2018

Αποβολή των γραφείων της ΕΣΤΑΜΕΔΕ από τα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ.

 

Ε.Σ.Τ.Α.Μ.Ε.Δ.Ε.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ                                         Κολοκοτρώνη 4, Τ.Κ. 105 61, Αθήνα, Τηλ. 210-32.25.997, 210-32.25.21

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2015                                                                                              Αρ. Πρ. : 2116

Προς:

 

τον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας κ. Παν. Κουρουμπλή,   minister.gram@moh.gov.gr

 

τον Αναπλ/τη Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημ. Στρατούλη. anypka@yeka.gr          

 

τον Πρόεδρο και τη Δ.Ε. του ΤΕΕ κ. Γεωρ. Στασινό,     president@central.tee.gr

 

τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΕΤΑΑ κ. Στυλ. Πλιάκη,     proedros@etaa.gr       

 

τον Πρόεδρο και τη Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ κ. Ιωαν. Γαμβρίλη, epuplic@tsmede.gr, proedros@tsmede.gr

 

            Θέμα: Αποβολή των γραφείων της ΕΣΤΑΜΕΔΕ από τα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ.

 

Η ΕΣΤΑΜΕΔΕ, σαν συνδικαλιστικό όργανο των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ, ασκεί μέσα από τα γραφεία του, εδώ και 4 δεκαετίες, σημαντικές λειτουργίες οργάνωσης και διευκόλυνσης των συνταξιούχων, που, έχοντας συνειδητοποιήσει την παρουσία της μέσα στον ίδιο τον χώρο των υπηρεσιών του ΤΣΜΕΔΕ, την επισκέπτονται για να ζητήσουν συμβουλές, πληροφορίες και συμπαράσταση για τη λύση προβλημάτων τους, πληρώνουν τη συνδρομή τους.

Η εξυπηρέτηση των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ με τις αυξημένες δυσκολίες μετακίνησης, ιδιαίτερα των πιο ηλικιωμένων, επιβάλλει να έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ σε κοινό χώρο με τις υπηρεσίες του ΤΣΜΕΔΕ.

Με τα δεδομένα αυτά δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί η αιφνιδιαστική πληροφόρησή μας ότι η Διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ δεν προβλέπει χώρο για τις δραστηριότητες της ΕΣΤΑΜΕΔΕ στα νέα του κτίρια. Αποτελεί δικαιολογία ότι στις προβλεπόμενες χρήσεις δε συμπεριλήφθηκε και αυτή της λειτουργίας της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, όταν το ΤΣΜΕΔΕ έδωσε τη σχετική παραγγελία στο ΕΜΠ για να φτιάξει το οργανόγραμμα-σχεδιάγραμμα εγκατάστασης λειτουργιών του ΤΣΜΕΔΕ στα νέα του γραφεία στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι παραλήπτες του παρόντος μπορούν και οφείλουν να βρουν άμεσα λύση στο πρόβλημα που προκύπτει, το οποίο δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί αλλιώς παρά ηθελημένος απαράδεκτος εξοστρακισμός της ΕΣΤΑΜΕΔΕ από τα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ και παρέμβαση για να δυσκολέψει τη συνδικαλιστική δράση των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ. Οφείλουν να πράξουν άμεσα τα δέοντα, καθώς αυτοί έχουν αποκλειστική ευθύνη για την επιλογή, υπόδειξη και το διορισμό των μελών της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ και κατ΄ ακολουθία και για τις πράξεις ή παραλήψεις τους.

Να είστε σίγουροι πως, αν δεν κάνετε αυτό που οφείλετε για τη λύση αυτού του προβλήματος, το σύνολο των συναδέλφων θα διακρίνει και δική σας συνευθύνη και συνενοχή. Τα «περήφανα γηρατειά» δεν το βάζουν εύκολα κάτω.

Έστω την τελευταία στιγμή, οφείλετε να συμβάλετε για την αποτροπή αυτού του αντικοινωνικού αντισυνδικαλιστικού και αντιδημοκρατικού ανοσιουργήματος.

 

Για την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Σ.Τ.Α.Μ.Ε.Δ.Ε.      

 

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας    

 

                       

Ιωάννης Κατσούλης                              Γρηγόριος Τσιβεριώτης

 

 

 

About Γιάννης Κατσούλης

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ : Προέδρος ΕΣΤΑΜΕΔΕ, 2013 - 2016 ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ, 2017 (6972820575) ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (estamede.gr), 2013 - ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ε.Μ.Π.) ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΔΑΦΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙΣ (Μ.Ι.Τ.) MASTER OF SCIENCE IN CIVIL ENGINEERING (NORTHEASTERN) MASTER OF SCIENCE IN ENGINEERING MANAGEMENT (NORTHEASTERN)