Δευτέρα, Οκτώβριος 15, 2018

« Απασφάλισε η Λαγκάρντ: Με εκβιασμούς και απειλές τινάζει

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΣΜΕΔΕ

ΤΗΛ.: 6976 400698

Αθήνα 19/6/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: « Απασφάλισε η Λαγκάρντ: Με εκβιασμούς και απειλές τινάζει
στον αέρα τις διαπραγματεύσεις
».

Με τακτική εκβιασμών και τελεσιγράφων, αλλά και με απαξίωση των Ελληνικών προτάσεων, τις οποίες απορρίπτει, ζητώντας ακόμα μεγαλύτερες θυσίες από ένα λαό εξουθενωμένο εξαιτίας της άγριας λιτότητας, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις και πιέζει διαρκώς την Ελληνική πλευρά.

Η Κριστίν Λαγκάρντ στο Eurogroup της 18 Ιουνίου 1995, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, αναφέροντας ότι για να επιτευχθεί συμφωνία «πρέπει ο διάλογος να γίνει με ενήλικες στην αίθουσα», επιχειρώντας εμμέσως να υποτιμήσει τον ΄Ελληνα Υπουργό Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος διαπραγματεύεται για να επιτύχει μία βιώσιμη λύση χωρίς υφεσιακά μέτρα.

Η «σιδηρά κυρία» του Ταμείου, είχε από το πρωί δείξει τις άγριες διαθέσεις της, καθώς πριν από την έναρξη του Eurogroup, έστειλε μήνυμα ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει αν δεν πληρώσει την δόση προ το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου.

«΄Εχω μία προθεσμία για τις 30 Ιουνίου. Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος. Εάν την 1η Ιουλίου, δεν έχει γίνει η πληρωμή, δεν έχει γίνει πληρωμή», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λουξεμβούργο το πρωί της Πέμπτης 18 Μαρτίου.

Πιστή στη σκληρή γραμμή και παρά τις προτάσεις που παρουσίασε ο Γιάννης Βαρουφάκης εντός της επίμαχης συνεδρίασης των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, η κυρία Λαγκάρντ επανέλαβε τα ίδια και μετά το πέρας αυτής λέγοντας, πως το Ταμείο πρέπει να πληρωθεί στο τέλος του μήνα, υπογραμμίζοντας πως «χρησιμοποιεί χρώματα που προέρχονται από πάνω από 100 χώρες – άλλες φτωχές, άλλες πλούσιες» για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της Ελλάδας.

Εμείς οι συν/χοι του ΤΣΜΕΔΕ παρακολουθούμε από κοντά όλες τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που αφορούν την χώρα μας, από οπουδήποτε και αν προέρχονται.

Η προσωπική μας γνώμη είναι ότι δεν πρόκειται με οιονδήποτε τρόπο να μειωθούν άλλο οι συντάξεις μας.

Με Εκτίμηση

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

Τηλ.: 6976 400698

About Αθανάσιος Φιλιππίδης