Δευτέρα, Σεπτέμβριος 24, 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ

ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 4, Τ.Κ. 105 61 – ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-9813194, ΚΙΝ.: 6976 400698

                                                                                         Αθήνα 25/5/2015

ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ Γ.Σ. ΤΗΣ 21Ης ΜΑΪΟΥ.

Με τα γνωστά συνθήματα η Πανεπιστημονική προσπάθησε να επιβληθεί στην έγκριση του Διοικητικού Απολογισμού. Συνεχίζει εδώ και μερικά χρόνια, με ψευδολογίες να επηρεάσει τα μέλη μας. Μάταια όμως.

 1. Λένε ψέματα ότι δήθεν πρωτοστάτησαν στη προσπάθεια μαζικότητας της ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Απαντούμε ότι, ούτε μία μέρα άνοιξαν τα γραφεία της ΕΣΤΑΜΕΔΕ στην Κολοκοτρώνη 4.
 2. Λένε ψέματα ότι βοήθησαν τους συν/χους και τις ανάγκες των συν/χων. Απαντάμε, τα γραφεία της ΕΣΤΑΜΕΔΕ είναι ανοικτά από τους δύο συνδυασμούς του Αθ. Φιλιππίδη και Γ. Κατσούλη με βοηθούς συν/χους των παρατάξεών μας. Καμία βοήθεια στους συν/χους η Πανεπιστημονική.
 3. Λένε ψέματα ότι το Κ.Κ.Ε. έχει κάνει κατακτήσεις δικαιωμάτων για τους συν/χους και ότι δήθεν αγωνίζονται για να κερδίσουν όσα τα μνημόνια μας περιέκοψαν με τα γνωστά συνθήματα περί εκμετάλλευσης και παρασιτισμού.
 4. Διαμαρτύρονται ότι, το Δ.Σ. της ΕΣΤΑΜΕΔΕ με απόφαση κατά πλειοψηφία ενέκρινε την ενημέρωση των συν/χων του ΤΣΜΕΔΕ για την πορεία που χάραξε ο Σύλλογος και τα δικαιώματα που είναι κυρίως αγώνας μας με αγωγές για την μείωση των συντάξεών μας και την μείωση της περιουσίας μας.
 5. Μας κατηγορούν με ψέματα ότι, να μην κάνετε ομαδικές αγωγές και προσφυγές στα Δικαστήρια διότι δεν υπάρχει «Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» και ότι η Δικαστική Εξουσία δεν επιτελεί σωστά τα καθήκοντά της.
 6. Μας κατηγορούν και λένε ψέματα ότι οι εισφορές των μελών για την αύξηση των εσόδων του Συλλόγου μας είναι παραπλανητικοί, διότι έχουν αντιληφθεί ότι έρχονται στα γραφεία της Ενώσεώς μας δεκάδες συν/χοι οι οποίοι δέχονται να παρακρατείται ένα (1) Ευρώ μηνιαίως από την σύνταξή τους, πράγμα που δεν τους αρέσει, διότι σε επικείμενες εκλογές της ΕΣΤΑΜΕΔΕ φυσικό είναι όλοι αυτοί να ψηφίσουν εμάς και όχι την Πανεπιστημονική (Κ.Κ.Ε.).
 7. Παραδέχονται εμμέσως πλην σαφώς ότι, έχουν χάσει το παιχνίδι και είναι η μειοψηφία της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και τούτο διότι δεν έχουν ποτέ πρόταση για κάτι θετικό υπέρ των συν/χων. Διαμαρτύρονται διότι το ΤΣΜΕΔΕ και το ΕΤΑΑ ενέκρινε να χορηγήσει 100 εκατ. Ευρώ στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να πληρωθούν οι συντάξεις του Δημοσίου και να μην χρεωκοπήσει η χώρα.
 8. Διαμαρτύρονται ότι η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διόρισε τον Φιλιππίδη και τον Γαμβρίλη μέλη της Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ και διαμαρτύρονται επίσης διότι για πρώτη φορά η Κυβέρνηση διόρισε Πρόεδρο του ΕΤΑΑ συν/χο που τυγχάνει να είναι συνταξιούχος μας.
 9. Εμείς, στη Διοίκηση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ επ’ ουδενί λόγω θα δεχθούμε τις κουμμουνιστικές ιδέες που έχει, αφού μάλιστα ποτέ δεν έχουν πρόταση για οποιοδήποτε θέμα που να αφορά την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου του συν/χου, λες και εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τους Νόμους που εξέδωσε το Ελληνικό Κοινοβούλιο με τα μνημόνια. Οι άνθρωποι χρειάζονται ψυχίατρο. Εκτός των άλλων η απόφαση να εγείρουμε αγωγή με τον Δικηγόρο είναι απόφαση της Γ.Σ. της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και επομένως παράνομα η Πανεπιστημονική διαδίδει να μην γίνουν.
 10. ΄Οσον αφορά ότι η σημερινή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εξέλεξε για Πρόεδρο του ΕΤΑΑ τον συν/χο Μηχανικό κ. Στυλιανό Πλειάκη, εμείς τουλάχιστον είμαστε υπερήφανοι που για πρώτη φορά εκλέγεται Πρόεδρος ΕΤΑΑ συν/χος του ΤΣΜΕΔΕ, που οι πληροφορίες μας είναι ότι από την θέση του θα υποστηρίξει τις αποφάσεις της Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ. Επίσης τους πειράζει ότι ο Φιλιππίδης είναι εκπρόσωπος των συν/χων με την απόφαση του Υπουργού. Είναι στην διακριτική ευχέρεια του Υπουργού να εκλέξει τον εκπρόσωπο και φυσικά ύστερα από πληροφορίες εξέλεξε το άτομό μου.
 11. ΄Οσον δε αφορά το θέμα της χορηγήσεως υπό τύπου Repos 100 εκ. Ευρώ προς την Τράπεζα της Ελλάδος για λογ/σμόν του Ελληνικού Δημοσίου, δηλούμε ότι η απόφασή μας στην Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ ήταν ομόφωνη, διότι έπρεπε να βοηθήσουμε την Κυβέρνηση για να πληρωθούν ταμειακές υποχρεώσεις. Εάν η χώρα πτωχεύσει, τότε ούτε συντάξεις θα είχαμε, ούτε τίποτε. Είναι γεγονός ότι η χώρα περνά δύσκολες στιγμές και είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας να βοηθήσουμε.
 12. Εμείς σε απάντηση όλων αυτών των αναληθών ανακοινώσεων, ισχυριζόμαστε ότι οι συν/χοι τους οποίους καλέσαμε να προσέλθουν στην Γ.Σ. και υποστήριξαν στον απολογισμό πεπραγμένων του Δ.Σ. της ΕΣΤΑΜΕΔΕ τον τελευταίο χρόνο, γιατί έχουν αντιληφθεί ιδίοις όμμασι που έχουν έρθει στα γραφεία μας, την προσπάθεια που κάνουμε για να συμμετάσχουν όλοι στις αγωγές μας για την διεκδίκηση των μειώσεων των συντάξεών μας από τα μνημόνια και την προσπάθειά μας μέσω του Δικηγόρου μας να γίνουν δεκτές οι αγωγές μας. Μάλιστα θορυβήθηκαν που το ΣτΕ έκρινε ότι ο νόμος 4093/2012 είναι αντισυνταγματικός και έτσι οι συν/χοι μας θα αναπνεύσουν λίγο.
 13. Οι άνθρωποι είναι γραφικοί και φαίνεται ότι ο Περισσός τους υπέδειξε να αρχίσουν αγώνα μέσα από το site της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, ίσως και από τον Ριζοσπάστη, γράφοντας αναλήθειες. Ένα είναι γεγονός, ότι θα έπρεπε να έχουν ποσοστό 5,6% και στην Διοίκηση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, αλλά δυστυχώς δεν ήλθε το 94,4% των συν/χων που μας ανήκει στις εκλογές της 13/11/2013 και γι’ αυτό σήμερα υπερηφανεύονται, αλλά είναι προσωρινό.
 14. Από την Γ.Σ. της 21ης Μαΐου 2015 βγαίνει το μεγάλο συμπέρασμα, ότι προσπάθησαν να αυξήσουν τον χρόνο της ψηφοφορίας με σκοπό να φύγουν περίπου 100 συν/χοι μας, διότι δολίως δημιούργησαν κλίμα τελείως απαράδεκτο. Πληροφορήθηκα ότι το ίδιο κάνουν και σε άλλους Συλλόγους. Ο Δικηγόρος μου είπε ότι πρέπει να επιβληθούν οι πειθαρχικές ποινές του Καταστατικού μου σε όσους ευθύνονται για τα έκτροπα. Παράλληλα έφυγαν 100 συν/χοι μας, όταν αντιλήφθηκαν την δόλια συμπεριφορά των.
 15. Τέλος η ψήφιση των πεπραγμένων μας από την Γ.Σ. δεσμεύει τόσο τους εκπροσώπους της Πανεπιστημονικής, όσο και οποιοδήποτε μέλος της και να δεχθούν τα πεπραγμένα χωρίς καμία πλέον αντίρρηση και χωρίς οιαδήποτε επαναφορά φράσεων όπως πιο πάνω αναφέραμε. Εάν προσπαθήσουν να διαδίδουν οτιδήποτε ενάντια σε όσα αναφέρονται στα κεφάλαια των πεπραγμένων, τότε θα προτείνουμε στο Διοικητικό Συμβούλιο να επιβάλλει τις πειθαρχικές ποινές του Καταστατικού μας. Οι Δικηγόροι μας, μας υπέδειξαν να επιβάλλουμε τις πειθαρχικές ποινές που προβλέπουν τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού μας. Προσοχή λοιπόν στην Πανεπιστημονική και τα μέλη της.

Με Εκτίμηση

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

                                                                       Τηλ.: 6976 400698

                                                      

About Αθανάσιος Φιλιππίδης