ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝ/ΧΩΝ
ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ

ΤΗΛ.: 6976 400698

Αθήνα 21/5/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Οι περισσότεροι από εσάς με ξέρετε εδώ και δέκα (10) χρόνια, για τους αγώνες που έχω κάνει για τους συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ.

Δυστυχώς από το 2010 – 2012, οι Κυβερνήσεις μας μείωσαν τις συντάξεις που παίρναμε με τους μνημονιακούς νόμους που όλοι ξέρετε. Επομένως σήμερα η οικονομική κατάστασή μας είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και χρειάζεται να αντισταθούμε πλέον όλοι μας σ’ αυτήν την λαίλαπα.

Για τους λόγους αυτούς η μόνη λύση για να αποκαταστήσουμε την ζημιά που έχουμε υποστεί είναι μόνο να εγείρουμε αγωγές στα Ταμεία που ανήκουμε. Πιο συγκεκριμένα οι μεν μονοσυνταξιούχοι που ανήκουμε στο ΤΣΜΕΔΕ, οι δε διπλοσυνταξιούχοι που ανήκουν αφ’ ενός στο ΤΣΜΕΔΕ, αλλά και στο Δημόσιο και ΙΚΑ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.λ.π.).

΄Ετσι προτείνω να περάσετε όσοι δεν έχετε κάνει αγωγές από τα γραφεία του Συλλόγου μας (Κολοκοτρώνη 4 – 2ος όροφος, τηλ. 210-3225997) καθημερινά από 11.00 π.μ. – 13.00 μ. για να σας δώσουμε τις κατάλληλες οδηγίες για να αποκτήσετε όλα τα έγγραφα που απαιτούνται και κυρίως τις οκτώ (8) σελίδες από το ΤΣΜΕΔΕ που περιγράφουν τους νόμους με τις αντίστοιχες περικοπές από το 2010 μέχρι σήμερα.

Να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες μας και να συμπληρώσετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί ο φάκελός σας που θα αποστείλουμε στον δικηγόρο μας κ. Σπύρο Παυλάτο.

Είναι η μόνη ελπίδα για να μπορέσουμε να πάρουμε πίσω όλες τις περικοπές των συντάξεών μας που έχω υπολογίσει ότι είναι της τάξεως των 30.000 – 50.000 Ευρώ, ανάλογα με τα χρόνια συντάξεως του καθ’ ενός.

Με όλες τις ψυχικές δυνάμεις που έχω, περιμένω λοιπόν από αύριο να έλθετε στο ΤΣΜΕΔΕ και να αρχίσετε να μαζεύετε τα 4-5 απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για να συμμετέχετε στις αγωγές μας. Ήδη σας πληροφορώ ότι 300 συν/χοι ήδη έχουν καταθέσει την αγωγή των στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και περιμένουμε σε κανένα χρόνο να εκδικασθεί. Είμαι στη διάθεσή σας, να με παίρνετε και τηλέφωνο για οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε. Εκείνο που σας υπόσχομαι είναι να σας βοηθήσω με όλες τις ψυχικές δυνάμεις μου. Οι προβλέψεις μου επαληθεύονται με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ότι ο Ν. 4093/2012 είναι αντισυνταγματικός.

Με Εκτίμηση

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ