Δευτέρα, Σεπτέμβριος 24, 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10η

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

 

16/8/2016

 

Είναι γνωστό ότι από τότε που συνεστήθη η ΕΣΤΑΜΕΔΕ μέχρι σήμερα εγγεγραμμένα μέλη της είναι 3.300 περίπου. Από τα στατιστικά μου στοιχεία υπολογίζω ότι περίπου 800-1000 μέλη που ενεγράφησαν από τα αρχικά χρόνια θα πρέπει να έχουν αποβιώσει.

Κανένα Δ.Σ. από το έτος 2010 έως 2016 δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την αναθεώρηση του μητρώου μελών της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, πράγμα το οποίο είναι τελείως απαράδεκτο και θα πρέπει να γίνει επιτέλους μια αναθεώρηση του καταλόγου των μελών ώστε να υπάρχουν μόνο τα εν ζωή μέλη που έχουν εγγραφεί και να διαγραφούν αυτοί που έχουν αποβιώσει.

Πέραν τούτου, κανένα Δ.Σ. δεν έχει ασχοληθεί και με το θέμα εάν όλα τα μέλη που είναι εγγεγραμμένα μέχρι σήμερα είναι πράγματι συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ.

Έχω τη γνώμη ότι μπορεί κάποια παράταξη που συνήθως λαμβάνει μέρος στις εκλογές να έχει εγγράψει ως μέλη άτομα τα οποία δεν είναι συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ και να τους καλεί σε κάποια εκλογική αναμέτρηση να έρθουν να ψηφίσουν την παράταξη που τα έχει εγγράψει. Το τοπίο λοιπόν είναι εύκολο να ξεκαθαρίσει και θέλει άνθρωπο να εργασθεί με ζήλο για την περίπτωση.

Σκέπτομαι να αναλάβω εγώ το πιο πάνω θέμα και να ζητήσω από τη Διεύθυνση Συντάξεων του ΤΣΜΕΔΕ να μου χορηγήσει κατάσταση όλων των συνταξιούχων που λαμβάνουν σήμερα σύνταξη από το ΤΣΜΕΔΕ.

Παράλληλα, θα ζητήσω να την αντιπαραβάλω με τα σημερινά μέλη της ΕΣΤΑΜΕΔΕ τα οποία κατέχουν οι συν. Τζατζάνης, Καραπιστόλης, Κατσούλης και Τσιβεριώτης.

Είναι μια εργασία που έπρεπε να γίνεται κάθε χρόνο τα τελευταία έξι χρόνια. Εκτός τούτου, τα ανωτέρω είναι και σύμφωνα με τους καταλόγους που καταρτίζει το Υπουργείο Εσωτερικών για τις εθνικές εκλογές το οποίο διαγράφει τους θανόντες και όσους δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

Ουαί και αλοίμονο εάν προκύψει κάποια παρανομία και παρασπονδία για οποιοδήποτε λόγο και εμφανιστεί ότι υπάρχουν άτομα τα οποία είναι εγγεγραμμένα στους καταλόγους και δεν είναι συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ. Τότε, θα ακολουθήσει η ποινική δίωξη τόσο κατά του αυτουργού όσο και κατά του ηθικού αυτουργού στον Εισαγγελέα Αθηνών.

Με Σ/Χ

Αθανάσιος Φιλιππίδης

About Αθανάσιος Φιλιππίδης