Δευτέρα, Σεπτέμβριος 24, 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΕΦΚΑ

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

                                                                   26.1.2017

 

          Είμαστε υποχρεωμένοι μετά το νόμο περί δημιουργίας ΕΦΚΑ και την κατάργηση του ΤΣΜΕΔΕ και του ΕΤΑΑ, σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, οποιοδήποτε δικαίωμά μας της ΕΣΤΑΜΕΔΕ να το υποβάλλουμε στη νέα διοίκηση του ΕΦΚΑ, η σύνθεση του οποίου είναι η ακόλουθη, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου:

  1. Μπακαλέξης Αθανάσιος του Κων/νου, διοικητής του ΕΦΚΑ, ως πρόεδρος.
  2. Τσακίρης Δημήτριος του Σταύρου, υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Φραγκισκάτο Γεράσιμο του Άγγελου.
  3. Σέμπος Λάμπρος του Ηλία, υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Υπερήφανο Σταμάτιο του Δημητρίου.
  4. Δήμος Κουμπούρης του Ιωάννη, εκπρόσωπος των συνταξιούχων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Παντελή Τάτση του Ανδρέα.
  5. Κλεισιώτης Θωμάς του Στέργιου, εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Γαργάλη Κωνσταντίνο του Γεωργίου, ομοίως.
    6. Βασίλειος Κουλούρης του Ιωάννη, προϊστάμενος Δ/νσης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Σακελλαρίου Ευανθία του Νικολάου, ομοίως.
  6. Φραγκιά Μαρία του Φρατζέσκου, προϊσταμένη Δ/νσης του υπουργείου Οικονομικών, ως τακτικό μέλος με αναπληρώτρια την Κίτση Εριφύλη του Δημητρίου, προϊσταμένη τμήματος, ομοίως.
  7. Μαυρόκωστα Ολυμπία του Ευαγγέλου, ειδικός επιστήμονας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Ρουσάκη Σπυρίδωνα του Αντωνίου.
  8. Κυριακόπουλος Γεώργιος του Άγγελου, εκπρόσωπο των υπαλλήλων του Ταμείου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Βογιατζή Πέτρο του Νικολάου, οι οποίοι προτάθηκαν από κοινού από την ΠΟΣΕ ΙΚΑ–ΕΤΑΜ και την ΠΟΠΟΚΠ.

Όταν ο διοικητής ελλείπει, απουσιάζει ή κωλύεται, αναπληρώνεται σε όλα τα καθήκοντά του ως διοικητή και προέδρου του ΔΣ από τον υποδιοικητή Σέμπο Λάμπρο του Ηλία και, σε περίπτωση αδυναμίας αυτού, από τον υποδιοικητή Τσακίρη Δημήτριο του Σταύρου.

Η θητεία του διοικητή, των υποδιοικητών και των μελών του διοικητικού συμβουλίου, είναι τετραετής.

Η απόφαση αυτή ισχύει από 01-01-2017.

Από ό,τι γνωρίζω για να λειτουργήσει το ΕΦΚΑ που διαχειρίζεται πλέον το τέως ΤΣΜΕΔΕ και το ΕΤΑΑ, όλες οι πρώην υπηρεσίες του τέως ΤΣΜΕΔΕ θα λειτουργούν στο κτίριο της Πλατείας Κλαυθμώνος, Παλαιών Πατρών Γερμανού 3-5 και επομένως θα φιλοξενούνται από το κτίριο το οποίο ανήκει με νόμο στο ΤΜΕΔΕ (δεν είναι περιουσία του ΕΦΚΑ).

Όμως, επειδή το κτίριο της Κολοκοτρώνη 4 ανήκει στο ΕΦΚΑ έχω τη γνώμη ότι η διοίκηση του ΕΦΚΑ δε θα το αφήσει κενό, αλλά θα το χρησιμοποιήσει για διάφορες διευθύνσεις του προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά. Με τα δεδομένα αυτά προτείνω στο προσεχές ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ να τεθεί για θέμα η θέση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ όσον αφορά τα δικαιώματά μας σε σχέση με τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Επίσης, προτείνω το Δ.Σ. της ΕΣΤΑΜΕΔΕ να συναντήσουμε τον κ. Δ. Κουμπούρη, εκπρόσωπο των συνταξιούχων στο ΕΦΚΑ, σε επίσκεψη γνωριμίας και να του θέσουμε τα προβλήματα και τα αιτήματά μας εγγράφως και να του υπενθυμίσουμε ότι υφίσταται η απόφαση 2288/2015 του ΣτΕ η οποία αναφέρει ρητά ότι είναι αντισυνταγματικές οι διατάξεις των περικοπών των συντάξεών μας και να του επισημάνουμε ότι ήδη η ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ έλαβε απόφαση που αποδέχεται την απόφαση του ΣτΕ αρκεί να γνωμοδοτήσει η Νομική Υπηρεσία η οποία αδιαφόρησε και η ενέργεια αυτή αποτελεί καταχρηστική άσκηση δικαιώματος κατά τον Αστικό Κώδικα με αστικές και ποινικές ευθύνες.

Επίσης, να του επισημάνουμε την απόφαση της Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ για την παρακράτηση του 1€ από τη σύνταξη των συνταξιούχων υπέρ του Σωματείου μας και να μεριμνήσει για την υλοποίηση αυτής της απόφασης στο Δ.Σ. του ΕΦΚΑ.

                                                ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ          

About Αθανάσιος Φιλιππίδης