Αιτήσεις: η ανθρωποπαγίδα

Η ΑΝΘΡΩΠΟΠΑΓΙΔΑ

Συνάδελφοι,
Στην προηγούμενη επικοινωνία μας με τίτλο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2 είμασταν σαφείς ως προς την απόφαση της Θεσσαλονίκης.
Παρά ταύτα υπάρχει ακόμη σύγχυση. Πράγματι ο ΕΦΚΑ κυκλοφόρησε μια αίτηση που όποιος την κάνει δεν διεκδικεί τις μνημονικές περικοπές. Από κοντά και η Πανεπιστημονική, πιστός υπηρέτης του συστήματος, ανακάλυψε την πυρίτιδα προσθέτοντας στην αίτηση κάποιες από  αυτές.
Ας εργασθούμε λίγο με τη λογική.
Πιστεύει κανείς ότι θα πάρει χρήματα με μια αίτηση ;
Θυμίζουμε ότι από το 2016 είχαμε επιτύχει απόφαση από το ΤΣΜΕΔΕ και μετά από το ΕΤΑΑ να μας δοθούν οι μνημονικές περικοπές με γενική ρύθμιση βάσει των αποφάσεων ΣΤΕ 2287-88 / 15. Έγινε τίποτα ;
Αν πάλι υποθέσουμε ότι γίνει συνολική ρύθμιση, δεν θα περιλαμβάνει όλους ούτως ή άλλως ; Αλλά κάτι τέτοιο αυτόβουλα αποκλείεται γιατί μιλάμε για τεράστια ποσά προκειμένου περί 2,6 εκατομμυρίων συνταξιούχων.
Συμφέρει λοιπόν το Κράτος να αντιμετωπίζει όσο μπορεί καλύτερα τις λίγες σχετικά αγωγές που σε συνδυασμό και με την παραγραφή οδηγούν στη χειρότερη περίπτωση σε βατά νούμερα.
Εμείς, πατώντας στη γη, πιέζουμε όσο μπορούμε με επισκέψεις στα δικαστήρια να επιταχύνουμε την έκδοση των αποφάσεων προσκομίζοντας δικαιολογητικά από βαριές ασθένειες, πέραν των μεγάλων ηλικιών, αφού πολλοί εισήχθησαν ήδη, ακμαίοι ή λίγο παραπατώντας, στη δημιουργηθείσα πλέον 4η ηλικία. Σημειωτέον ότι κάθε περίπτωση επίσπευσης λόγω βαριάς ασθένειας ή ακραίας ένδειας (π.χ. κόκκινο δάνειο) συμπαρασύρει το σύνολο της 50άδας.
Με αυτό δεν αλλάζουμε στάση παροτρύνοντας τους συναδέλφους να κάνουν ή όχι αγωγές με αυτόν ή τον άλλον δικηγόρο, αντί για αιτήσεις. Όλα είναι στη διακριτική τους ευχέρεια. Το ίδιο ασφαλώς και για τις κινητοποιήσεις δρόμου, για τις οποίες έχει λάβει μόνιμη απόφαση το ΔΣ από 4ετίας.
Απλά στηρίζουμε τις όποιες επιλογές τους που, ώ του θαύματος, συγκλίνουν και τέμνονται. Πράγματι όποιος κάνει αίτηση κι αφού ουδείς πρόκειται να του απαντήσει όπως λέει η πείρα, υπόκειται με την εκπνοή της προθεσμίας σε σιωπηρή απόρριψη. Αν τότε μέσα σε προθεσμία δεν προχωρήσει σε υψηλότερη διαδικασία χάνει το δικαίωμα που άσκησε.
Τι είναι λοιπόν η αίτηση ; Είναι μια ανθρωποπαγίδα που οδηγεί σε απώλεια είτε δικαιωμάτων είτε κρίσιμου χρόνου. Γι’ αυτό μιλήσαμε πιο πάνω για εκούσιους υπηρέτες του συστήματος, εκτός αν είναι ακούσιοι καθό «αμελέτητοι». Όσο για τις νομικές αναλύσεις τους είναι επιφανειακές στηριγμένες στην ημιμάθεια, εκτός αν σκόπιμα εμφανίζουν τη μισή αλήθεια.
Καγχάζουμε βέβαια με την κωλοτούμπα να «υποστηρίζει» ο Τζατζάνης τον συνάδελφο Λιανό που κέρδισε την προσφυγή του ως πελάτης του δικηγόρου Παυλάτου και να προπαγανδίζει επίσης τις αιτήσεις βάσει της απόφασης Θεσσαλονίκης που γνωστοποίησε το Ενιαίο Δίκτυο του Χατζόπουλου τον οποίο μισεί. Απλά προσπαθεί μπας κι αυξήσει, και με αυτόν τον τρόπο, τις λίστες του.
Κονιορτοποίηση λοιπόν της πανεπιστημονικής στρατηγικής και συμμόρφωση προς τις συμβουλές μας, έστω με λάθη, πράγμα που μας χαροποιεί.

————————————————————

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Προς
Τον Διοικητή ΕΦΚΑ κ. Σέμπο και τον Υποδιοικητή ΕΦΚΑ κ. Τσακίρη
ΕΝΤΑΥΘΑ
                              
Ανακοίνωση : Υπουργό και Υφυπουργό Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης

Κοινοποίηση : Πρόεδρο και ΔΕ ΤΕΕ, Πρόεδρο ΤΜΕΔΕ, Διευθυντή συντάξεων κ. Κωνσταντάρα

                                                  Αθήνα, 28/10/18

Αξιότιμοι Κυρίες, Κύριοι,

Παρότι στο τμήμα Κύριας Σύνταξης εργάζονται 5 υπάλληλοι, για έκδοση συντάξεων π. ΤΣΜΕΔΕ, ο ρυθμός είναι 4 / μήνα από τον κάθε υπάλληλο ήτοι συνολικά 20 / μήνα.
Αντίθετα ο ρυθμός εξόδου στη σύνταξη βάσει των επίσημων στοιχείων ΤΕΕ που επισυνάπτονται είναι ~ 100 / μήνα, πατήστε στο syntaxiodotiseis_ana_mina2016-2018.xls
Είναι πασιφανές ότι χρειάζεται τομή.
Θυμίζουμε ότι κάτι ανάλογο συνέβαινε και με τα Εφάπαξ. Σε συνεργασία με το νέο Διοικητή ΕΤΕΑΕΠ συνάδελφο κ. Ν. Μπρίκη εφοδιάσαμε την Υπηρεσία με δύο excel που επιβοήθησαν το έργο τους. Θέσαμε στη διάθεσή τους και δύο τετράδες εθελοντών που είναι και οι ίδιοι ενδιαφερόμενοι, αλλά μέχρι στιγμής δεν τους κάλεσαν να τους αξιοποιήσουν. Πάντως ήδη έχει βελτιωθεί σημαντικά ο ρυθμός καταβολής τους.
 Θέτουμε στη διάθεσή σας λοιπόν την Ομάδα μας Μελετών υπό τον Σ. Γκουλιούμη και ενδιαφερόμενους εθελοντές να βοηθήσουν και στις συντάξεις. Οι προσωρινές που δίνετε δεν φτάνουν να επιβιώσει κάποιος, πολλώ μάλλον μια οικογένεια.
Εν αναμονή των άμεσων ενεργειών σας,

Με εκτίμηση,
Κ. Δούκας                                           Α. Σκαμάγκας
Πρόεδρος                                           Γεν. Γραμματέας