ΕΦΚΑ: Πώς θα συμπληρώσετε την αίτηση online για τα αναδρομικά των συντάξεων

ΣΚΟΝΑΚΙ

Ανοίγεις το https://www.efka.gov.gr/el
Κάτω δεξιά γράφει Υπηρεσίες για συνταξιούχους
Πατάς το πάνω Ηλεκτρονική Αίτηση Συνταξιούχων ………
Πατάς το Συνέχεια στο ΤΑΞΙΣΝΕΤ
Βάζεις τους κωδικούς σου και πατάς Είσοδος
Πατάς Εξουσιοδότηση
Γράφεις ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Οπτική Επιβεβαίωση και πατάς Είσοδος
Συμπληρώνεις τα στοιχεία σου
Ανατρέχεις κάτω και πατάς Γεωγραφική Περιοχή που ανήκεις και για Αθηναίους : ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΥΓΕΙΟΝΟΝΙΚΩΝ, ΝΟΜΙΚΩΝ (ΠΡΩΗΝ ΕΤΑΑ) -> Περιφερειακή Διεύθυνση Συντάξεων και Ασφάλισης του τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων
Πατάς τον αριθμό μητρώου σου (αν δεν τον λέει τον γράφεις)
ΠΡΟΣΟΧΗ 1 στο κενό που ακολουθεί γράφεις (copy – paste) το εξής :
ΕΧΩ ΗΔΗ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΑΓΩΓΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΟ ……………. (ημερομηνία) ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΤΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΝΕΟΤΕΡΗ ΤΥΧΟΝ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ
΄Οπως σας είναι γνωστό με τις υπ΄αριθμ.2287 έως 2290 του 2015 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και 4327/2014 και 4707/2015 του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίθηκε ότι οι περικοπές που επιβλήθηκαν στις συντάξεις με βάση τους νόμους 4051/2012 άρθρο 6 παρ.1 και 4093/2012 άρθρο 1 παρ. ΙΑ υποπαράγραφος ΙΑ5 περ. 1 και υποπαράγραφος ΙΑ6 περ.3, προσκρούουν σε συνταγματικές αρχές, όπως αυτή της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη και σε άλλες επιταγές άρθρων του συντάγματος όπως αυτές των άρθρων 2, 4, 22, 25, 106 κλπ.
Εξάλλου, με τις ίδιες αποφάσεις κρίθηκε αντισυνταγματική και η κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας.
Ήδη, πρόσφατα, η υπ’αριθ. 3037/2018 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσ/κης, σε συμμόρφωση με τις ανωτέρω αποφάσεις του ΣτΕ, δικαίωσε συνάδελφό μου συνταξιούχο και υποχρέωσε τον Φορέα σας να του επιστρέψει αναδρομικά όλα τα ποσά που είχε παρακρατήσει από τη σύνταξή του, εφαρμόζοντας τις ανωτέρω αποφάσεις του ΣτΕ που έκριναν αμετάκλητα αντισυνταγματικές και παράνομες τις σχετικές διατάξεις και αποτελούν πλέον Νομολογία.
Με την παρούσα και με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου, παρακαλώ όπως:
1. Να παύσετε εφεξής να προβαίνετε στις κρατήσεις επί των συντάξεών μου βάσει των προαναφερομένων διατάξεων.
2. Μου επιστραφούν αναδρομικά (από το έτος 2010 μέχρι και σήμερα) όλες οι παράνομες παρακρατήσεις – που έχουν γίνει βάσει των προαναφερομένων αντισυνταγματικών διατάξεων από την έναρξη της ισχύος τους μέχρι σήμερα – στις συντάξιμες αποδοχές μου, συμμορφούμενοι με τις οριστικές και αμετάκλητες αποφάσεις.
3. Από τα αναλυτικά στοιχεία του μητρώου συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ, που τηρείτε, να με ενημερώσετε άμεσα, όπως έχετε υποχρέωση, για το σύνολο των κρατήσεων που έχουν γίνει στις συντάξιμες αποδοχές μου: α) βάσει των προαναφερθέντων αντισυνταγματικών διατάξεων από την έναρξη της ισχύος τους μέχρι σήμερα και β) από την 1/1/2010 (δηλαδή βάσει του ν.3845/2010 και όλων όσων τον ακολούθησαν) μέχρι σήμερα.
4. Να μου καταβάλλετε από τούδε και στο εξής τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας, όπως αυτά τα ποσά καταβάλλονταν μέχρι 31-12-2012.
5. Να αναπροσαρμόσετε από σήμερα τη σύνταξή μου στα επίπεδα προ του 2013, εξαλείφοντας τα παρανόμως και μέχρι πρότινος παρακρατηθέντα ποσά, όπως προαναφέρθηκαν και να μην εφαρμόζετε στην περίπτωσή μου τις διατάξεις που ήδη κρίθηκαν παράνομες και αντισυνταγματικές.
ΠΡΟΣΟΧΗ 2 Αν έχεις κάνει δύο Αγωγές γράφεις και τις δύο ημερομηνίες
ΠΡΟΣΟΧΗ 3 Αν δεν έχεις κάνει Αγωγή, δεν βάζεις τον τίτλο με κεφαλαία αλλά μόνο το κείμενο.
Αφου διαβάσεις προσεκτικά ό,τι έχεις γράψει και βγάλεις αντίγραφο για το αρχείο σου, πατάς υποβολή.
Όποτε θες μπορείς να ξαναμπείς με τον ίδιο τρόπο και να διορθώσεις κάτι ή να πάρεις τον αριθμό πρωτοκόλλου σου ψηλά, ή να βγάλεις νέο αντίγραφο.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ